Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Jurist till Förvaltningsrättsgrupp 1 rättsenhet Öst, Jönköping

Rättsenheten i region Öst består av tre förvaltningsrättsgrupper, en informationsförvaltningsgrupp och en rättstillämpningsgrupp. Polismyndigheten söker nu en jurist till rättsenhets Östs förvaltningsrättsgrupp 1, med placering i Jönköping.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Jönköpings län

Utlyst

04 april 2019

Ansök senast

29 april 2019

Referensnummer

A177.420/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Rättsenheten i region Öst består av tre förvaltningsrättsgrupper, en informationsförvaltningsgrupp och en rättstillämpningsgrupp.

Polismyndigheten söker nu en jurist till rättsenhets Östs förvaltningsrättsgrupp 1, med placering i Jönköping.

Arbetsbeskrivning

I funktionen som jurist kommer du självständigt och i team handlägga och besluta i myndighetsärenden förekommande vid rättsenheten (t.ex. ärenden enligt ordningslagen och vapenlagen samt parkeringsärenden), framta rättsutredningar och förslag till remissyttranden och företräda myndigheten vid domstolsprocesser. Du kommer medverka i stabsarbete vid särskilda händelser och fungera som juridiskt stöd till gruppen samt övrig verksamhet. I rollen som jurist kan du även komma att svara som chef vid ordinarie chefs frånvaro. Arbetet kräver att du är flexibel, har hög arbetskapacitet och tillsammans med övriga medarbetare kan utföra kvalificerat juridiskt utredningsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • en Jur. kand. eller juristexamen
  • minst 3 års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete varav minst 2 års erfarenhet inom domstol, myndighet eller liknande.
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift
  • god datorvana då handläggningen är digitaliserad
  • körkort med lägst behörighet B

Det är meriterande om du har

  • Fullgjord notarietjänstgöring

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är utåtriktad, lösningsfokuserad, strukturerad och noggrann. Du har en stor känsla för service och kvalitet samt trivs att arbeta utvecklings- och resultatinriktat. Vi ser att du är självgående, har förmågan att arbeta med olika processer parallellt och trivs med att ta egna initiativ och självständigt driva frågor. Din kommunikations- och verbala förmåga är väl utvecklad och du kan ge ett förtroendefullt intryck både muntligt och skriftligt. Vidare krävs att du har en god förmåga att samarbeta, både internt och externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

För mer information, kontakta gruppchef Förvaltningsrätt 1 Öst Hanna Larsson, 010-566 77 49, eller rättschef Sandra Petersson, 010-568 50 00.

Fackliga företrädare

SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92
SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Jönköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 april 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A177.420/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A177.420/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen