Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Metodutvecklare inom bildanalys till Informationsteknik, NFC Linköping

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer.

Organisation

Län

Östergötlands län

Utlyst

16 april 2019

Ansök senast

24 april 2019

Referensnummer

C27397/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli. 

Informationssektionen, som den aktuella anställningen är placerad i, är bland annat ledande inom forensisk bildanalys och arbetar huvudsakligen med att utföra komplexa forensiska undersökningar, bedriva metodutveckling samt kunskapsspridning inom rättsväsendet. Vårt uppdrag är att ligga i utvecklingens absoluta framkant och driva den framåt.

Arbetsbeskrivning

Forensiska bild- och ljudanalysgruppen består idag av 15 medarbetare som främst arbetar med att utföra forensiska undersökningar med koppling till bild, video och ljud. Exempel på undersökningar kan vara att återskapa och få material spelbart, identifiera gärningsmän och föremål, avgöra äkthet samt analysera inspelningar och utrustning.

Gruppen behöver nu förstärkas av en person som inom projektverksamheten ska jobba med att utveckla och validera metoder för att använda automatiska bildanalys-algoritmer i forensisk resultatvärdering.

I arbetsuppgifterna ingår det bl.a. att:
- arbeta med forskning och utveckling inom bildanalys statistik och deep learning
- arbeta med algoritmer för automatisk ansiktsigenkänning
- utveckla och validera algoritmer för att simulera variationer hos ansiktsbilder
- utveckla och validera metod för att gå från score/feature vektorer till Likelihood Ratio
- samverka internt och externt inom ämnesområdet för att främja kontinuerlig metodutveckling, informationsutbyte och kunskapsinhämtning

Kvalifikationer

Krav
Vi vill att du som söker har:
• lägst civilingenjör/magisterexamen inom relevant område exempelvis datorteknik, teknisk fysik, medieteknik eller liknande
• kunskaper inom programmering med Python
• kunskap om statistiska metoder
• kunskap inom bildanalys
• erfarenhet av klassificering med maskinlärning
• erfarenhet av metodutveckling inom deep learning
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• disputerat inom relevant område
• erfarenhet av metodutveckling inom närliggande områden
• erfarenhet inom programmering C/C++
• erfarenhet av statistiska metoder relevant för ämnesområdet

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat.

Därför söker vi dig som är/kan:
• arbeta lösningsfokuserat och har intresse för utvecklingsarbete
• noggrann, analytisk och kvalitetsmedveten
• ansvarskännande, samarbetsvillig, kommunikativ och öppen för återkoppling, nya perspektiv, och kontinuerlig utveckling
• arbeta såväl enskilt som i grupp

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Klas Brorsson Läthén, 010-562 28420

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Silvia Toth, silvia.toth@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet, Per Thollin, 010 - 56 383 00 Saco-S, Nils Hydén, 010-56 282 42 ST, Helene Tapper, 010-56 281 78 SEKO, Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Anställningsform: Visstidsanställning 12 månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare, Informationsteknik


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen