Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten i region Syd söker förundersökningsledare till PKC-Syd, Malmö

Operativa enheten i region Syd söker förundersökningsledare till PKC-Syd med placering i Malmö.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

23 april 2019

Ansök senast

07 maj 2019

Referensnummer

C27243/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Operativa enheten region Syd (ROE) består av Regional ledningscentral (RLC), Polismyndighetens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby i region Syd. 

PKC i region Syd är beläget på Toftanäs i Malmö och i Kalmar. PKC är idag polisens enskilt största kontaktyta för allmänheten, primärt via telefon och internet. 

PKC Syds målsättning är att leda utvecklingen av PKC-verksamheten nationellt och skapa Sveriges främsta PKC. Genom att vi är en attraktiv arbetsplats - där vi levererar enastående resultat samtidigt som vi har roligt - är vi en bra bit på vägen mot att nå våra mål. Är du den person vi söker som vill vara med och påverka på resan mot Sveriges främsta PKC? 

PKC är en central aktör i utrednings- och lagföringsprocessen. Vid sektionen hanteras anmälningar, tips, bortsprungna/upphittade djur och upplysningar till allmänheten. Idag står PKC för cirka 60 % av det totala ärendeinflödet av anmälningar till regionen. PKC Syds utökade utredningsuppdrag innebär att hantera det regionala flödet av anmälningar via telefon och internet och utföra brottsutredande åtgärder i initialskedet (förhör, PM, bevissäkring etc.) Under 2017 byggdes detta även på med RLC:s nuvarande PRIO 5 och 6 ärenden. 

Polismyndigheten söker nu dig som är intresserad av att arbeta som förundersökningsledare vid PKC i Malmö.

 

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare på PKC Syd arbetar du i verksamheten tillsammans med dina gruppmedlemmar, operatörer och förundersökningsledare. 

I uppdraget ingår att: 
• arbetsleda och coacha operatörer 
• besluta om utredningsåtgärder och fatta beslut i icke akuta ärenden såsom PRIO 6, m.m. 
• säkerställa att gruppen utför rätt åtgärder i det initiala utredningsskedet, arbetar effektivt och har roligt under tiden. 
• medverka i utbildningsinsatser och utvärderingar av verksamheten 

Som förundersökningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk. 

Rollen som förundersökningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 
• polisexamen eller juridisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen 
• Kunskap om brottsutredningsprocessen, bevisvärdering och förundersökningsledning 
• erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete 
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: 
• erfarenhet av rollen som förundersökningsledare 
• förundersökningsledarutbildning 
• erfarenhet av arbetsledning 
- kännedom om våra centrala system såsom DurTvå, RAR, MR/BR. 

PERSONLIGA EGENSKAPER 
För att fungera väl i funktionen som förundersökningsledare ser vi att du är/har följande förmågor/egenskaper: 
• god förmåga att strukturera, planera och prioritera utifrån ärendeflödet 
• skicklig på att använda och förmedla din kunskap, lämna direktiv och visa gott omdöme även under viss tidspress 
• lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt 
• god förmåga att fatta beslut 
• god samarbets- och kommunikationsförmåga 
• förmåga att se ett helhetsperspektiv och kan ta tillvara medarbetarnas kunskap för att utveckla verksamheten. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Magnus Larsson, Operativt ledningsstöd ROE/PKC region Syd, 072-527 91 97.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 20127, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, polisforbundet.regionsyd-rekrytering@polisen.se, ST region syd, st.region-syd@polisen.se, nås via polisens växel 114 14. SACO-S region Syd, sacos. regionsyd@ polisen.se, Kjell Frisdahl, 070-356 48 71, Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35, monica.veberg@ polisen.se.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör/handläggare med funktion som förundersökningsledare. Är du inte redan anställd i myndigheten tillämpar vi sex månaders provanställning. 
Arbetsort: Malmö 
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Arbetstidsförläggning: Fast lista. 3-skift. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi  behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Anne-Lie Holgersson, annelie.holgersson@polisen.se.  

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen