Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker förundersökningsledare till LPO Nordost, region Väst

Polismyndigheten söker nu dig som är intresserad av att arbeta som förundersökningsledare, nivå 3, till lokalpolisområde Nordost.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

01 april 2019

Ansök senast

02 maj 2019

Referensnummer

C26843/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner.

Lokalpolisområde Nordost
Lokalpolisområde Nordost består av tre stadsdelar och en kommun. Lokalpolisområdet har flera särskilt utsatta områden. I Nordost bor det ca 200 000 invånare och området innefattar både storstad och lantlig miljö. På lokalpolisområdet finns medarbetare för stöd/service, utrednings- och brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV) samt kommunpoliser.

Polismyndigheten söker nu dig som är intresserad av att arbeta som förundersökningsledare, nivå 3, till lokalpolisområde Nordost.

Arbetsbeskrivning

I rollen som förundersökningsledare vid lokalpolisområdet har du ett verksamhetsansvar inom utredningsverksamheten. Att vara verksamhetsansvarig innebär att du planerar, genomför, följer upp och utvecklar arbetet vid berörd enhet.

Som förundersökningsledare ansvarar du i huvudsak för att:

 • utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i enlighet med lokalpolisområdeschefens bestämmande
 • fatta beslut i eller utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande
 • stödja gruppcheferna för både den yttre och den utredande personalen med förundersökningsledning
 • i enlighet med den nationella överenskommelsen om samordning av ärenden, initiera, bereda och färdigställa ärenden för överlämning till annan myndighet, polisregion eller avdelning samt internt inom region Väst
 • stötta gruppchefer i att föreskrivna tidsfrister inom utredningsverksamheten hålls
 • bistå gruppchefer i att antalet öppna ärenden inte är fler än att dessa fortlöpande kan överblickas
 • att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten, samt att begränsnings- och åtalsprövningsreglerna i rättegångsbalken tillämpas.

Rollen som arbetsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetarna, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. Du coachar, motiverar och stödjer medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) eller relevant juridisk utbildning
 • Erfarenhet av brottsutredning
 • God kunskap om, och erfarenhet av, förundersökningsledning
 • Genomgått polisens förundersökningsledarutbildning eller besitter likvärdig kompetens
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en bra helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt samt fatta beslut vid tillräckligt underlag. Du ser möjligheter och är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

Vi söker dig som har en god förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Vidare har du en god samarbetsförmåga och är skicklig på att förmedla din kunskap och lämna direktiv såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du agerar med lugn och gott omdöme.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Ulf Merlander, Lokalpolisområdeschef i Nordost Information om rekryteringsprocessen: Amanda Jonasson, HR-konsult

nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör eller handläggare med funktion förundersökningsledare. Är du inte redan anställd av Polismyndigheten tillämpas sex månaders provanställning.
 • Arbetstid: Dagtid med flex, helgtjänst och beredskap kan förekomma
 • Arbetsort: Hjällbo, Göteborg

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den2 maj!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen