Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sektionsinstruktör till hundverksamheten på Nationella Bombskyddet

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

11 april 2019

Ansök senast

06 maj 2019

Referensnummer

51/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella Operativa Avdelningen (Noa) har ca 1200 anställda. Avdelningen består av 15 enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett ekobrottskansli, sju utvecklingscenter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen.

Nationella bombskyddet (NBS) består av en sektionsledning samt de operativa baseringarna som är stationerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nationella bombskyddet (NBS) har till uppgift att med god förmåga lokalisera, bedöma, säkra, borttransportera och oskadliggöra explosiva och andra farliga ämnen (CBRNE) i hela landet. Sektionen ska utgöra en del av Nationella operativa avdelningens förstärkta förmåga att bekämpa grov organiserad brottslighet och terrorism.

Vi söker nu dig som vill arbeta som central instruktör för vår hundverksamhet.

Hundverksamheten inom NBS har utvecklats både avseende antalet hundekipage och förmågor, vilket bidragit till utökat behov av planering och genomförande av utbildningar. För att möta framtida behov utökas NBS med en sektionsinstruktör inom hundverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär organisatorisk placering vid NBS samordningsgrupp med ansvar för planering och genomförande av olika typer av hundutbildningsinsatser så som:

 • Planera och delta vid NBS nationella hundutbildningar.
  (Grundutbildningar, nationella utbildningar, dressyrnivåkontroller mm.)
 • Planera och delta vid övningar där NBS hundekipage medverkar.
 • Planera och delta vid NBS specialiserade hundutbildningar.
 • Tillsammans med baseringshundinstruktörer genomföra tjänstbarhetskontroller på NBS hundekipage.
 • Stötta baseringshundinstruktörer vid samtliga baseringar vid den fortlöpande veckodressyren.
 • Samverka med andra enheter inom Polismyndigheten, Försvarsmakten samt andra externa aktörer både nationellt och internationellt.
 • Medverka till att samtliga hundekipage håller hög kvalité och att hundverksamheten inom NBS fortsätter att utvecklas i en positiv anda.
 • Medverka vid NBS hundanskaffning.

Arbetet omfattar resande och tjänstgöring på annan ort.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Har flerårig erfarenhet av operativ hundverksamhet.
 • Har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbeten
 • Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Innehar körkort B

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Hundinstruktörsutbildning inom Polisen eller annan statlig myndighet.
 • Provledarutbildning inom Polisen.
 • Erfarenhet av mentaltest av hund.
 • Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningsinsatser.
 • Brett kontaktnät avseende de huvudsakliga arbetsuppgifterna.
 • Annan hunderfarenhet eller utbildning som kan nyttjas i tjänsten

Egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även höga krav på pedagogisk förmåga och för att trivas och bli framgångsrik i rollen ska du ha ett stort driv och ta initiativ. Rollen befinner sig under utvekling så det är viktigt att du är kreativ och kan förmedlar goda idéer och även understödja dina kollegor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande sektionschef NBS: Marie Borgh, 070- 5776820

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Lydia Grozman, 0105637376

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Sofia Ask, telefon 010 563 87 10
Saco-S: Anna Owens, nås via polisens växel 11414
ST: Johan Gertz, telefon 070 632 94 26
Seko Polisen: Karna Tillheden, telefon 073 249 04 22

Övrig information

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Placering vid NBS Sörentorp, Stockholm

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kväver svenskt medborgarskaps. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 06 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 51/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 51/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbe-tare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssä-kerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen