Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stationsbefäl Utredningssektionen, Polisområde Västerbotten, Umeå

Region Nord har drygt 2000 anställda och består av ett kansli, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt fyra polisområden som är indelade i 12 lokalpolisområden, vilka arbetar med lokala mål mot den lokala problembilden.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

12 april 2019

Ansök senast

26 april 2019

Referensnummer

C27284/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Nord har drygt 2000 anställda och består av ett kansli, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt fyra polisområden som är indelade i 12 lokalpolisområden, vilka arbetar med lokala mål mot den lokala problembilden. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter som bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västerbotten har verksamhet i hela Västerbottens län fördelat på tre lokalpolisområden, en utredningssektion samt ett polisområdeskansli. Vi söker nu dig som vill arbeta som Stationsbefäl vid utredningssektionen, PO Västerbotten med placeringsort Umeå.

Arbetsbeskrivning

Ditt ansvar är att inom verksamhetsområde planera, fördela, leda och följa upp polisområdets, lokalpolisområdets inre verksamhet. Arbetsuppgifterna utgår från ett verksamhetsansvar och har sin utgångspunkt i polisområdets problembild. I funktionen leder du del av den inre verksamheten antingen på uppdrag av chef eller självständigt genom tilldelad delegation. Funktionens uppdrag och krav ligger nära den direkta ledarens men funktionen har inget formellt personalansvar. Vid polisområdets huvudort Umeå bedrivs stationsbefälsfunktionen i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor. Stationsbefäl vid huvudort övertar ansvaret för förmansprövning på distans vid de tillfällen när annat lokalpolisområde inom polisområdet är obemannat.

I funktionen Stationsbefäl kommer du bland annat att ansvara för:

• att förmanspröva frihetsberövanden som inte prövas av den jourhavande förundersökningsledaren.
• att fortlöpande pröva den laga grunden för frihetsberövandet.
• att på distans förmanspröva frihetsberövanden när sådan rutin beslutats.
• att upprätta och ansvara för arrestantförteckning.
• att arbetsleda arrestantvakter och annan underställd personal.
• att fungera som mottagare och förmedlare av händelserapporter med prioritet 5 och därtill hörande hantering och administration.
• hantering av akut uppkomna bemanningsfrågor.
• att hantera allmänna frågeställningar/besök i receptionen framförallt utanför kontorstid.
• de arbetsuppgifter i övrigt som beslutats lokalt.
• besluta och hantera administrationen kring vissa handräckningar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• polisexamen
• god erfarenhet av polisyrket

Meriterande
• Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet.
• Erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
• Erfarenhet från vakthavande befäl/inre befäl eller annan
befälskompetens.
• Erfarenhet av utredningsverksamhet
• Förundersökningsledarutbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Vidare har du en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du kan strukturera information och skapa överblick över arbetssituationen. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp samt att du har ett lösningsorienterat fokus.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Carl-Johan Ekelund Stationsbefäl PO Västerbotten Umeå. Mobil: 070-689 11 31, alternativt 010-568 25 70.

 

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, ST, SEKO Polisens företrädare. Samtliga nås via Polisens växel 114 14. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

 

Övrig information

Tillsvidareanställning som inspektör i funktion som stationsbefäl. Arbetstiden är periodplanerad. Arbetsorten är Umeå och tillträde enligt överenskommelse.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Myndigheten tillämpar individuell lönesättning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen