Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vi söker utredare till Brott i nära relation i Eskilstuna

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

09 april 2019

Ansök senast

24 april 2019

Referensnummer

C27129/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som utredare ska du ta fram ett objektivt beslutsunderlag till din förundersökningsledare där egen bevisvärdering under utredningen är en av arbetsuppgifterna.

Som utredare på brott i nära relation (BINR) arbetar du i nära samverkan med såväl andra myndigheter/organisationer i samhället, som med sektionens grova brottsgrupp och Polisområde Södermanlands övriga utredningsgrupper. Arbetsgruppen ansvarar för utredningar av brott i nära relation. Förhör med barn under 15 år sker av särskilt utbildade barnförhörsledare, men samtliga utredare kan handlägga ärenden där målsägande är under 18 år

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Utredningsarbete i form av förhör med målsägande, vittnen och misstänkta
• Slutföra förundersökningar genom upprättande av förundersökningsprotokoll
• Handlägga ärenden där den misstänkte är anhållen eller häktad d.v.s. under tidsfrist
• Arbeta i team vid hantering av större ärenden. Att vid behov arbeta i fristärenden där misstänkt eller målsägaren är under 18 år
• Delta vid hämtningar till förhör och husrannsakningar och annan tvångsmedelsanvändning
• Medverka vid gemensamma utredningsinsatser samt åtaganden gentemot LPO
• Du har ett intresse för att arbeta med brott i nära relation

 

Kvalifikationer

• Svensk polisutbildning
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• B-körkort
• Du är idag anställd i Polismyndigheten eller har tidigare arbetat som behörig polis men är inte längre är anställd (max 6-7år sedan anställningen avslutades)

Meriterande:
• Erfarenhet av utredningKontaktpersoner

Elisabeth Johansson, Gruppchef Brott i nära relation 010-56 691 86 

 

Fackliga företrädare

Facklig företrädare Seko Polisen - Jan Tuvesson 0761-349310 jan.tuvesson@polisen.se

Fackliga företrädare för SACO, ST och polisförbundet nås på tfn 11414

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdatum: 24 april

Referensnummer: C27129/2019

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen