Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Polisen i Lund

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

12 april 2019

Ansök senast

26 april 2019

Referensnummer

C27311/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi behöver nu stärka upp vårt team med en utredare, inriktning mängdbrott. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor att utvecklas och få nya erfarenheter samtidigt som ditt arbete bidrar till polisens mål om att öka tryggheten och minska brottsligheten. 

Om arbetsplatsen 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom Polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för Polisen. 

Denna tjänst är förlagd i Region Syd, Polisområde södra Skåne, Lokalpolisområde Lund. Som mängdbrottsutredare kommer du därför att ha din grundplacering på polisstationen i Lund, som ligger centralt och nära kollektiva kommunikationsmedel. Du kommer ingå i en av de två grupper som handlägger mängdbrottsutredningar med vuxna gärningsmän. Inom lokalpolisområdets utredningsdel finns också en grupp som handlägger ungdomsbrottslighet och trafikbrott. Gruppen hjälper ibland till även i dessa brottskategorier, samt samverkar med yttre personal gällande exempelvis brottsaktiva individer. I gruppen ingår också poliser som har kombinerad tjänstgöring och arbetar växelvis i inre och yttre tjänst.

Arbetsbeskrivning

I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av information, dra slutsatser, bedöma samband mellan variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta självständigt men ändå tillhöra en grupp där ni kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter. 

Ditt arbete kommer bland annat innebära att du håller förhör med målsägande, vittnen och misstänkta personer, som ibland kan vara frihetsberövade. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, såsom att skriva beslagsprotokoll och begäran om olika tekniska undersökningar. Om du inte är polisutbildad och sedan tidigare saknar civil utredarutbildning kommer du att få genomgå en sådan. 

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud, socialtjänst, målsägande, misstänkta personer och vittnen. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset. 

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort eget ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet och inom ramen för detta bidra till att göra hela Sverige tryggt och säkert. 

Till uppdraget som utredare ska du ha: 

• Polisexamen eller akademisk examen inom relevanta områden såsom juridik, beteendevetenskap, eller annan samhällsvetenskaplig inriktning. Du kan även ha annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner adekvat. 
• För sökande utan polisiär grundutbildning minst 6 månaders dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete, exempelvis från annan statlig myndighet. 
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. 
• B körkort (manuell växellåda). 
• God administrativ förmåga och kunskap i Office-paketet. 

Det är meriterande om du har: 

• Civil utredarutbildning eller polisutbildning. 
• God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift. 
• Erfarenhet av brottsutredande verksamhet. 
• Språkkunskaper utöver engelska och nordiska språk. 

Personliga egenskaper:

För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i dig själv, ha ett stort engagemang och positivt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, har god samarbetsförmåga och kan arbete såväl självständigt som i grupp. Du är resultatinriktad, noggrann och strukturerad samt inser vikten av dokumentation. Har god förmåga att sammanställa och analysera material och information samt lätt för att uttrycka dig och kommunicera med människor med olika bakgrund. Viktigt är också att du kan arbete mot uppställda mål samt fokusera på lösningar. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Martin EricssonGruppchef010-5619112
Pernilla BastholmHR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen0730-863 246

Fackliga företrädare

Kjell FrisdalSACO-S010-561 41 67
Monica VebergSeko Polisen070-549 11 35
STNås via polisens växel, 114 14

Övrig information

Arbetsort: Lund 
Anställningsform: Tillsvidare 
Omfattning: Heltid 
Arbetstid: Flex. Arbetstiden förläggs i huvudsak till vardagar men tjänstgöring på helg och storhelg förekommer. 
Tillträde: Enligt överenskommelse. 
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 april 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet vänligen kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen