Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Analytiker till Brott i nära relation, Polisområde Blekinge Nordöstra Skåne

Polisområde Blekinge Nordöstra Skåne söker analytiker.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län

Utlyst

12 augusti 2019

Ansök senast

25 augusti 2019

Referensnummer

A405.428/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten i Region Syd behöver nu utöka våra team som arbetar med att utreda brott mot särskilt utsatta brottsoffer. Vi söker dig som har ett genuint intresse och fallenhet för att arbeta med brott i nära relation och sexualbrott och den särskilda utmaning detta innebär vid utredningsverksamheten på utredningssektionen i PO Blekinge nordöstra Skåne. Du kommer att placeras i en av polisområdets grupper för utredning av brott i nära relation/grova brott. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Detta är en även en möjlighet för dig som tidigare varit anställd som inom myndigheten, och som är intresserad av att börja arbeta inom Polisen på nytt - tveka inte, ansök idag.

Polisregion Syd har cirka 4500 medarbetare. Regionen består av fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. Inom respektive polisområde finns lokalpolisområden, polisområdeskansli, utredningssektion/er och sektion för utredningsjourverksamhet. Här finns mer information om hur det är att jobba inom polisen https://polisen.se/om-polisen/jobba-hos-polisen/.

Polisområde Blekinge nordöstra Skåne sträcker sig från Hässleholm i väst till Karlskrona i öst. Det består av tio kommuner fördelat på de fyra lokalpolisområdena Hässleholm, Kristianstad, Karlshamn och Karlskrona. Befolkningen i området är cirka 336 000. Utredningssektionen består av 5 utredningsgrupper, 1 grova brott och 1 BINR i Kristianstad, samt 1 kombigrupp på respektive ort i Hässleholm, Karlshamn och Karlskrona. I kombigrupperna utreds ärenden som gäller både grova brott och BINR. Inom utredningssektionen finns även spaningsgrupper och en beslagsgrupp.

Arbetsbeskrivning

oPå Utredningssektionen hanteras de brott som enligt brottskatalogen ska hanteras på polisområdesnivå såsom brott i nära relation mot såväl vuxen som barn, sexualbrott och grova våldsbrott. Hantering av frihetsberövade är vanligt förekommande vilket periodvis kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress m.m.

Funktionens huvuduppgift är att stödja utredningsverksamheten och utredare med bearbetning av information/data inom ramen kring en förundersökning. I rollen ingår att objektivt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Uppdraget kräver att analytikern även pedagogiskt kan förklara sina iakttagelser i materialet och samtidigt visualisera dem för beslutsfattare och utredare. Det kan även förekomma att analytikern får bistå åklagaren genom att visualisera komplexa utredningar vid förhandlingar. Då du blir en viktig del i förundersökningsprocessen krävs att du kan ta egna initiativ som leder förundersökningen framåt. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst.

Förekommande arbetsuppgifter kan t.ex. vara att hantera it-forensiskt material, sammanställningar av stora mängder information i datorprogram som t.ex. Excel, skapa visualiseringar som på ett pedagogiskt sätt kan stödja utredningen, säkra information inom förundersökning på internet, vara stöd vid redovisning av förundersökningar samt andra i utredningsarbetet förekommande stödjande arbetsuppgifter. I funktionen ingår också att vid utrymme kunna vidta andra mer traditionella utredningsåtgärder som t ex genomförande av förhör, att inhämta information och/eller underlag i en förundersökning, biträde vid hantering av ärende med frihetsberövade m.m.

Arbetsuppgifterna är varierande och kräver att man har förmåga att självständigt lägga upp sitt arbete utefter de prioriteringar som råder inom området. Utredningsverksamheten är operativ och ställer krav på flexibilitet mellan prioriteringarna. I ett initialt operativt skede ställs ofta stora krav på att akuta åtgärder kan hanteras med stor skyndsamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Polisexamen eller akademisk examen inom exempelvis beteendevetenskap, sociologi, juridik och kriminologi alternativt har du genom ditt arbetsliv erhållit kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
• Körkort (manuell växel) med behörighet lägst klass B, då resor i tjänsten kan bli aktuellt
• Erfarenhet och vana att hantera, strukturera stora informationsmängder och utföra analyser
• Goda kunskaper i att presentera genomförda analyser skriftligen, muntligt och i presentationsprogram
• Hög kompetens av informationsinhämtning genom öppna källor. Goda Excelkunskaper. Exemplifiera hur du arbetat med Excel och i vilken utsträckning du kan redogöra för detta i ditt CV under datorkunskaper.
• Ett högt sekretessmedvetande.

Meriterande
• Erfarenhet av annan rättsvårdande myndighet eller liknande organisation
• Erfarenhet av att praktiskt ha arbetat med databaser
• Har pedagogisk utbildning/erfarenheter. Detta då du kommer att arbeta som specialist så kommer en uppgift vara att sprida dina kunskaper till resten av polisområdet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel då analytikerrollen hos oss ofta innebär ansvar för fler än ett ärende i taget. För att klara av detta är du även strukturerad och metodisk i ditt sätt att arbeta. Då du kommer att ha kontakt med olika aktörer inom myndigheten är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att göra dig förstådd i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt. Vidare är du driven och uppskattar att ta eget ansvar. Sist men inte minst är du social och har mycket god samarbetsförmåga samt förmågan att skapa goda relationer och vårda kontakter inom och utanför organisationen.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Åsa Nilsson,010-5615798, alt. asa-p.nilsson@polisen.se.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 20127, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Per Elmberg, 010-56 20343, polisforbundet.regionsyd-rekrytering@polisen.se, ST region syd, Jörgen Mårtensson, 010-56 18155, st.region-syd@polisen, SACO-S region Syd, Kjell Frisdahl, 070-356 48 71, saco-s.regionsyd@polisen.se, Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35, monica.veberg@polisen.se.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare/pa/insp med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Hässleholm, Kristianstad, Karlshamn eller Karlskrona
Arbetstid: Flextid. Hänvisning till Polisens arbetstidsavtal ASA/Polis 5 § och 7 §.
Tillträde: Enligt överenskommelse (el annat).
Funktion: Analytiker, Polisområde Blekinge Nordöstra Skåne.

Då vi lever i en ständig föränderlig värld behöver våra medarbetare kunna anpassa sig för de utmaningar som vi möter. De lokala förutsättningarna och behoven kan komma att vara styrande i rekryteringen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 25 augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.OBSERVERA! Vi ber dig också besvara den enkät som nås via nedan länk https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/enkater-region-syd/analytiker-po-blekinge-nordostra-skane/. Sista dag för detta är densamma som sista ansökningsdag. Märk din ansökan med ref.nr. A405.428/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd , kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, annelie.holgersson@polisen.se, 010-56 20127.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen