Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Poliser sökes till LPO Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping

Lokalpolisområdena i polisområde Södermanland söker personal inom IGV, trafikpolisen och områdespolisen. Vi har idag en bra verksamhet med engagerade medarbetare där vi hoppas att också DU vill kliva in och bli delaktig.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

30 augusti 2019

Ansök senast

30 september 2019

Referensnummer

C30768/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Södermanland är en del av region Öst och omfattar nio kommuner vilka är indelade i tre lokalpolisområden: Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.

I LPO Eskilstuna arbetar ca 185 medarbetare inom utredning, IGV samt stöd och service. Inom utredning finns grupper som hanterar mängdbrott, trafikbrott samt ungdomsärenden. Inom IGV finns förutom ingripandeverksamhet även trafikverksamhet, ingripandespaning, områdespolis och regional insatsförmåga (RI). Stöd och serviceverksamheten innefattar stationsbefäl, kommunpolis, reception och arrest. Lokalpolisområdet omfattar två kommuner med polisstationer i båda, Eskilstuna och Strängnäs.

I LPO Katrineholm arbetar ca 80 medarbetare inom IGV, utredning samt stöd och service. Inom IGV finns förutom ingripandeverksamhet, områdespolis samt hundverksamhet. Stöd och serviceverksamheten innefattar stationsbefäl, kommunpolis, reception och arrest. Lokalpolisområdet omfattar Katrineholm, Flen samt Vingåkers kommuner, med en huvudstation i Katrineholm och poliskontor i övriga kommuner. Vi har helhetsansvaret för verksamheten inom vårt område vilket innebär en bredd av arbetsuppgifter.

I LPO Nyköping arbetar ca 100 medarbetare inom IGV, utredning samt stöd och service. Inom utredning finns grupper som hanterar mängdbrott, ingripandespaning, trafikbrott samt ungdomsärenden. Inom IGV finns förutom ingripandeverksamhet även trafikverksamhet och områdespolis. Stöd och serviceverksamheten innefattar stationsbefäl, kommunpolis, reception och arrest. Lokalpolisområdet omfattar Gnesta, Nyköping, Oxelösund samt Trosa kommuner, med en huvudstation i Nyköping och poliskontor i övriga kommuner. Vi har helhetsansvaret för verksamheten inom vårt område vilket innebär en bredd av arbetsuppgifter.

Arbetsbeskrivning

Ingripandepolis
Som polis i ingripandeverksamheten arbetar du händelsestyrt och efter planlagt brottsförebyggande arbete i yttre tjänst. Du placeras i en arbetsgrupp under ledning av en gruppchef. Arbetsuppgifterna ger dig möjlighet att arbeta brett och i många fall kommer du få möjlighet att få hantera ärenden från start till mål, till exempel till ett anhållande eller annan åtgärd. Du kommer vara involverad i gruppens verksamhetsplanering och ha möjligheter att påverka din arbetsdag utifrån egna initiativ och idéer.

I Södermanland försöker vi tidigt tillgodose relevanta utbildningar. Det finns även möjligheter för utveckling genom att du åtar dig ett instruktörsuppdrag, ingår i en AMF-grupp, tar ansvar för ett projekt eller engagerar dig särskilt inom ett visst område.

Arbetstiden är antingen periodplanerad eller fast lista beroende på ort och grupp. Ange önskemål om placering i din ansökan. Placeringsort är Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm eller Nyköping.

Trafikpolis
Arbetsuppgifterna är i grunden trafiksäkerhetsarbete mot nollvisionen. Som polis inom trafiken har du möjlighet att jobba varierat med bland annat motorcykel & bil mot yrkestrafik. Du är ofta inblandad vid större insatser som bland annat eskort av allt från intagna till presidenter. Du bidrar till säkerheten vid större kommenderingar men även stöttning inom IGV förekommer.

Arbetstiden är periodplanerad och placeringsort Eskilstuna eller Nyköping.

Områdespolis
Som områdespolis kommer du främst att arbeta med brottsförebyggande och trygghetskapande aktiviteter i våra kommuner. Tillsammans med din gruppchef och övriga i gruppen tar ni fram lägesbilder, gör orsaksanalyser, tar fram och genomför aktiviteter som syftar till att komma åt orsakerna till de problem som finns i vårt område.

Områdespolisen samarbetar dagligen med andra lokala aktörer och målsättningen är att områdespoliserna ska vara kända i lokalsamhället och själva ha goda kunskaper om sitt område. Områdespolisernas kunskap kommer tas tillvara vid insatser inom det egna geografiska ansvarsområdet och merparten av arbetet utförs i yttre tjänst. Områdespoliserna kommer även vid helgtjänstgöring delta i ingripandeverksamheten och i vissa fall på veckodagar eller i kommenderingar.

Arbetstiden är periodplanerad och placeringsort Eskilstuna, Katrineholm eller Nyköping

Kvalifikationer

• För att vara aktuell i funktionen behöver du ha genomgått godkänd polisutbildning.
• Du som söker till områdespolisverksamheten bör ha några års erfarenhet inom IGV, ha hög initiativförmåga och vana att samverka med andra aktörer i samhället.
• Giltigt B-körkort
• God kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (det bör inte ha gått mer än ca 5 år sedan anställningen avslutades)


MERITERANDE
Det är meriterande om du som söker:
• Till trafikpolis har relevant utbildning och erfarenhet för området
• Har ett stort intresse för trafiksäkerhetsarbete och viljan att gå aktuella utbildningar inom trafikområdet.
• Erfarenhet av att samverka med andra myndigheter och/eller andra externa aktörer


PERSONLIGA EGENSKAPER
Arbetsuppgifterna ställer krav på ett stort engagemang och god samarbetsförmåga. Uthållighet och stresstålighet är andra framgångsfaktorer i det uppdrag du kommer att få hos oss.

Vi söker dig som:
• Är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö
• Har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation.
• Kan arbeta självständigt såväl som i grupp
• Har ett lösningsorienterat fokus

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och du ska kunna styrka din tidigare erfarenhet inom polisen med ett anställningsintyg samt referenser.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Lotta Thyni
bitr. LPOC - LPO Eskilstuna
073-372 85 43
lotta.thyni@polisen.se

David Westlin
bitr. LPOC - LPO Katrineholm
070-234 0471
david.westlin@polisen.se

Sara Ekström
bitr LPOC - LPO Nyköping
072-245 89 50
sara.ekstrom@polisen.se

Lina Rytzler
HR-konsult bemanning och rekrytering
0722478647
lina.rytzler@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST, Saco-S, Seko och Polisförbundet nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du tar kontakt med HR-konsult Lina Rytzler.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen