Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Forensiker Brottsplatsdokumentation NFC Linköping

Nu söker NFC i Linköping - Brottsplatsdokumentation en forensiker på Informationstekniksektionen. Varmt välkommen med din ansökan.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

12 augusti 2019

Ansök senast

09 september 2019

Referensnummer

C30205/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Informationstekniksektionen vid NFC i Linköping har en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar sensorteknik, data, bild, video, ljud, elektronik och mobiltelefoni. Sektionen arbetar också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Uppdraget inom informationsteknik är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra analysarbetet som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen har cirka 70 medarbetare indelat i fem grupper.

Brottsplatsdokumentation är främst inriktat på ny sensorteknik för att på effektivare sätt avbilda och visualisera brottsplatser, spår och händelseförlopp. Området kan delas in i inhämtning/avbildning, visualisering och analys. Arbetet inom gruppen omfattar även forensisk arkeologi. Utvecklingen bedrivs i nära samarbete med landets forensiska sektioner, relevanta företag och forskningsinstitut.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen att utveckla metoder inom ämnesområdet brottsplatsdokumentation, men också att validera metoderna. Dessutom ingår att i samverkan med grupp och intressenter ta fram standardiseringar och rekommendationer för datainsamlingar och hur brottsplatser ska visualiseras.
Gruppen arbetar i projekt och ärendeverksamhet tillsammans med hela den rättsliga kedjan, i projekten även tillsammans med externa intressenter.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

• akademisk examen på magister-/masternivå, gärna inom teknisk fysik, datateknik eller medieteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift
• goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och i skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• kunskaper inom programmering, exempelvis C++, C#, Matlab, Python
• kunskaper inom validering, gärna av upplösning och mätnoggrannhet hos 3D-data
• kunskaper om elektrooptiska sensorer
• kunskaper om digital 3D-visualisering
• kunskaper inom signal- och bildbehandling
• erfarenhet från kvalitetsarbete då NFC i Linköping är ackrediterat enligt ISO 17025
• arbetserfarenhet inom motsvarande område

Arbetsuppgifterna ställer krav på

• förståelse för ett vetenskapligt angreppssätt av arbetsuppgifterna
• god samarbetsförmåga men också förmåga att arbeta självständigt
• att du är ansvarsfull, analytisk, drivande, noggrann och pålitlig
• prioriteringsförmåga
• anpassningsförmåga
• god kommunikationsförmåga

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Helene Andersson
Gruppchef
010-562 84 11

Cecilia Frisell
HR-konsult
0722-28 74 34

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00 

Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42 

Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78 

SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

På NFC finns ett internt utbildningsprogram, som du kommer att få ta del av. Programmet syftar bland annat till att ge dig generell kunskap om forensik.

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, sensorteknik, Informationsteknik

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen