Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

FU-ledare till sektionen för utredning av brott i nära relationer, PO Storgbg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

01 augusti 2019

Ansök senast

02 september 2019

Referensnummer

C30081/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu förundersökningsledare till vår sektion som är flexibla, initiativtagande och strukturerade. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Sektionen för utredning av brott i nära relationer
Sektionen för utredning av brott i nära relationer är organiserat i fem utredningsgrupper som vardera leds av en gruppchef. Sektionen omfattar ca 60 medarbetare. Som förundersökningsledare ingår du i den lokala ledningsgruppen under ledning av sektionschefen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som förundersökningsledare ansvarar du i huvudsak för att:

 • ingå i lokal ledningsgrupp
 • skapa en helhetsbild över pågående utredningar, följa upp det totala resultatet av utredningsverksamheten samt hålla sektionschefen löpande informerad
 • tillsammans med övriga medlemmar i den lokala ledningsgruppen och sektionens medarbetare arbeta med metodutveckling
 • vid behov stötta och ersätta gruppcheferna i deras funktion som arbetsledare/chefer
 • i enlighet med den nationella överenskommelsen om samordning av ärenden, initiera, bereda och färdigställa ärenden för överlämning till annan myndighet, polisregion eller avdelning samt internt inom region Väst
 • vid behov vara koordinator i utredning av grova våldsbrott
 • vid behov handlägga egna förundersökningar

Kvalifikationer

Krav: 

 • Polisexamen eller juridisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Erfarenhet av brottsutredande arbete
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

 • Kunskap och/eller erfarenhet av förundersökningsledning
 • Förundersökningsledarutbildning
 • Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande
 • Erfarenhet av att ingå i ledningsgrupp

För att fungera väl i funktionen som förundersökningsledare ser vi att du har följande förmågor:

Vi söker dig som har en bra helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt samt fatta beslut vid tillräckligt underlag. Du är duktig på att planera och organisera ditt arbete på ett sätt som bidrar till effektivitet och tydlighet. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar.

Vi söker dig som har en god förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Vidare har du en god samarbetsförmåga och är skicklig på att förmedla din kunskap och lämna direktiv såväl muntligt som skriftligt. Du är lyhörd och kommunikativ i kontakten med kollegor och chefer och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du agerar med lugn och gott omdöme.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Marianne Karstorp (semester fram t.o.m. 19 augusti 2019)
Marlene Olsson är tf under Mariannes semesterperiod och därmed även tillgänglig för frågor under perioden Marianne är borta.

Båda nås via polisens växel 114 14

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Felicia Englund, felicia-e.englund@polisen.se
Under semesterperiod kommer mejl hänvisa vidare till kollegor inom HR-Direkt.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör eller handläggare. Är du inte redan anställd inom myndigheten tillämpar vi 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Ernst Fontells plats, Göteborg
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: förundersökningsledare (FU-ledare)

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 september 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C30081/2019, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult, Felicia Englund.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen