Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare (polis/civil), Noa, Internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn.

Ref.148/19 Sista ansökningsdag 6 september 2019

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

13 augusti 2019

Ansök senast

06 september 2019

Referensnummer

148/19

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu handläggare till vårt team på Noa, Nationellt it-brottscentrum (SC3). Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utveckla svensk polis möjligheter att arbeta inom brottsområdet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Nationellt it-brottscentrum är Polismyndighetens knutpunkt avseende it-relaterad brottslighet. It-brottscentrum består idag av ca 90 personer uppdelat på tio grupper med olika inriktningar. Vid centret bedrivs bland annat brottsutredning, avancerad informationsinhämtning, undersökning av digitala informationsbärare, video/bildanalys och analys av nätverkstrafik.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som handläggare innebär att du får vara med och utveckla svensk polis sätt att arbeta inom verksamhetsområdet.

Gruppen arbetar bla med:

 • Samordning, utredning och utredningsstöd gällande internetrelaterade sexualbrott mot barn
 • Identifiering av brottsoffer och förövare
 • Att medverka vid teknik- och metodutveckling inom området
 • Att samverka med myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt
 • Att representera Noa och svensk polis vid konferenser, utbildningar och samverkansforum, både nationellt och internationellt.

Arbetet vid nationellt it-brottscentrum kan medföra tjänsteresor såväl nationellt som internationellt, ibland med kort varsel. Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

 • Godkänd polisexamen enlig polisförordningen, eller annan för tjänsten lämplig akademisk utbildning
 • God datorvana
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort för personbil

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Goda kunskaper avseende sociala medier
 • Kunskaper i databaser och nätverk, gärna med bakgrund som it-forensiker
 • Ytterligare språkkunskaper
 • Erfarenhet av polisiärt utredningsarbete och/eller underrättelsearbete inom brottsområdet

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt din personliga mognad och integritet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande Gruppchef Lena Larsson 010-563 8663. lena-a.larsson@polisen.se Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Martin Klinkert.

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-56 348 81;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92;
Karna Tillheden, SEKOPolisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Kungsholmen
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.noa@polisen.se senast den 6 september 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 148 /19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 148/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!
 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen