Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Laborant inom DNA-området till Linköping, NFC

Biologisektionen vid NFC i Linköping handlägger ärenden med avseende på DNA-undersökning. Sektionen består idag av ca 110 medarbetare. Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende. Vi söker nu en produktionsinriktad laborant.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

14 augusti 2019

Ansök senast

01 september 2019

Referensnummer

C30369/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Om arbetsplatsen
Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli. 

NFC expanderar och nu söker vi medarbetare som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas. 

Biologisektionen 
Biologisektionen vid NFC i Linköping genomför dna-analyser av biologiska spår från brottsplats eller på tillvaratagna bevismaterial. Dna-analyser genomförs även på ett stort antal salivtopsningar från personer. Vid sektionen hanteras de svenska dna-registren. Biologisektionen har cirka 100 medarbetare indelat i sex grupper. 

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kan bland annat komma att bestå av: 
•extraktion av DNA från biologiska spår, både 
 med automatiserade och manuella metoder 
•kvantifiering av DNA med realtids- PCR 
•amplifiering av DNA med olika kommersiella 
 PCR-system 
•utvärdera analysresultat 
•lösningsberedning 
•underhåll av instrument 
•samt andra vanligt förekommande 
 laboratoriegöromål 

Kvalifikationer

KRAV

Vi söker dig som har: 
•vid anställningstillfället en färdig treårig 
 akademisk examen (kandidat eller 
 högskoleingenjör) med huvudsaklig inriktning 
 mot molekylärbiologi, eller motsvarande 
 efterfrågad kompetens förvärvad på annat sätt. 
 Lämplig bakgrund är t.ex. högskoleingenjör, 
 biomedicinsk analytiker eller medicinsk biologi. 
•goda kunskaper i det svenska språket, både i 
 tal och skrift 
•goda kunskaper i det engelska språket, både i 
 tal och skrift 

MERITERANDE 

Det är meriterande om du har: 
•vitsordad erfarenhet av motsvarande 
 rutinbetonade laboratoriearbete i närtid, dock 
 max 3 år tillbaka 

PERSONLIGA EGENSKAPER 

Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. 

Därför söker vi dig som: 
•har god kommunikationsförmåga och trivs i att 
verka i en lärande miljö 
•har god samarbetsförmåga 
•kan arbeta såväl självständigt och som i grupp 
•är ansvarsfull, noggrann och pålitlig 
•har god prioriteringsförmåga och kvalitetsmedveten 
•är produktionsorienterad och trivs med rutinarbete 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Carina Ansell, Rekryterande chef, 010-562 8111, carina.ansell@polisen.se


Silvia Toth, HR-konsult, silvia.toth@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00;

Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Arbetsort: Linköping 
Arbetstid: Flextid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Funktion: Administratör, Laborant 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Polismyndigheten 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen