Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polis inom IGV till PO Norrbotten, LPO Norra Lappland

Polisregion Nord omfattar landets fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden. Regionen har fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder under regionpolischefen,

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

21 augusti 2019

Ansök senast

11 september 2019

Referensnummer

C30499/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Norrbotten består av ett kansli, NIK-grupp, utredningssektion och fyra lokalpolisområden, Luleå/Boden, Norra Lappland, Piteå Älvdal och Östra Norrbotten. 

Lokalpolisområde Norra Lappland innefattar 3 kommuner, Kiruna, Gällivare och Jokkmokk. I lokalpolisområdet finns det fyra BF/IGV-grupper som täcker området dygnet-runt, en grupp för Stöd/Service och en utredningsgrupp. Samtliga grupper leds av en gruppchef

BF/IGV-grupperna hanterar den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt. BF-IGV är även en del av lokalpolisområdets arbete med Medborgarlöften och andra trygghetsskapande åtgärder.

Vi söker nu dig som vill arbeta som polis i yttre tjänst i ingripandeverksamheten (IGV), med placering i Kiruna, Gällivare eller Jokkmokk.

Arbetsbeskrivning

Som polis i yttre tjänst i ingripandeverksamheten arbetar du händelsestyrt och efter planlagt brottsförebyggande arbete. Du placeras i en arbetsgrupp under ledning av en gruppchef. I det händelsestyrda arbetet leds arbetet av yttre befäl. Arbetsuppgifterna ger dig möjlighet att arbeta brett, med utvecklingspotential inom utredningsverksamhet, händelsestyrd polisverksamhet till planlagd linjeverksamhet och planlagda insatser. 

Arbetet kan vara fysiskt och psykiskt krävande, arbetsuppgifterna förutsätter därför att du upprätthåller en god fysik och är stresstålig.

Kvalifikationer

Du som söker har

 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
 • Goda datakunskaper
 • Erfarenhet av ingripandeverksamhet, brottsförebyggande verksamhet eller utredningsverksamhet inom polisen.
 • Giltigt B-körkort 

Personliga egenskaper

 • Vara driven, målfokuserad och resultatinriktad
 • Ha en god servicekänsla
 • Ha en god förmåga att arbeta självständigt
 • Vara villig att dela med dig av dina kunskaper och ha intresse av att utveckla dig själv och verksamheten
 • Ha en god förmåga att samarbeta och en god social förmåga
 • Vara bra på att utrycka dig i tal och skrift
 • Du är lojal med, och arbetar i enlighet med, Polismyndighetens verksamhetsinriktning. 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Magnus Modig, magnus.modig @polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662, daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placering

Tillsvidareplacering

Placeringsort: Kiruna/Gällivare/Jokkmokk. I enkäten knuten till ansökningsprocessen behöver du ange vilken ort du är intresserad av att tjänstgöra i

Tillträde: Omgående

Arbetstid: Heltid, veckoplanering gäller

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.  Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen