Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens regionledningscentral i Malmö söker operatörer

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

05 augusti 2019

Ansök senast

01 september 2019

Referensnummer

C30147/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är Polismyndighetens operativa enhet en bärande del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i hela myndigheten.

Vårt uppdrag är att stärka den operativa förmågan i polisområdena och att möta människor i deras initiala kontakt med polisen, bland annat i samband med akuta händelser och brottsanmälningar, och vi arbetar dessutom med långtgående utredningsåtgärder.

Regionledningscentralen (RLC) i region Syd ansvarar för att leda den operativa ingripandeverksamheten i regionen.  Arbetsplatsen består av operatörer, befäl och gruppchefer som tjänstgör dygnet runt.

Här bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Årligen inkommer drygt 580 000 telefonsamtal och ca 589 000 radioanrop. Vid RLC leds och planeras också större händelser i regionen utifrån en regional operativ lägesbild. Samverkan med andra myndigheter och organisationer är en viktig del i sektionens uppdrag. RLC Syd bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete i syfte att bli en attraktiv arbetsplats, stärka den operativa förmågan i polisområden och ge bättre service till medborgarna.

RLC Syd söker nu operatörer till RLC Syd med placering på Toftanäs i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Operatörens huvuduppdrag är att ta emot inkommande samtal, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. Operatörerna arbetar i team som består av civila och poliser under ledning av ett befäl.

Som operatör upprätthåller du en hög tillgänglighet, ger medborgarna ett bra bemötande och säkerställer att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp.

Arbetet innebär också att ha överklick av yttre polisresurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevaka att patruller under uppdrag kan utföra och avsluta arbetet på ett säkert sätt.

Operatörer samverkar med andra myndigheter och organisationer/samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna och ambulansverksamheten i regionen. 

Regionledningscentralen bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete och söker motiverade medarbetare med intentioner att över tid bidra till verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 
• Gymnasieutbildning med godkänt betyg i svenska och engelska eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet
• God datorvana 
• Behärskar svenska språket mycket väl i tal och skrift
• Behärskar engelska väl i tal och skrift

Meriterande: 
• Arbetslivserfarenhet från larmcentral, akutverksamhet, försvarsmakten eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Ytterligare språkkunskaper som arbetsgivaren bedömer relevanta kan vara meriterande 

Personliga egenskaper 
• Du har en uttalad simultankapacitet och kan utföra flera arbetsmoment samtidigt utan att uppleva stress 
• Du har en god problemlösningskapacitet genom att snabbt förstå nya sammanhang och komplex information 
• Du är stabil och empatisk med förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer 
• Du har en utvecklad prioriteringsförmåga och klara av att arbeta systematiskt, metodiskt och noggrant under hög arbetsbelastning 
• Du har förmåga att med stöd av RLC-befäl leda operativ verksamhet och ge yttre resurser tydliga direktiv 
• Du har förmåga att under tidspress prestigelöst ta till sig instruktioner 
• Du har förmåga att arbeta självständigt och ha en väl utvecklad förmåga att samarbeta med kollegor och arbetsledare 
• Du har förmåga att samverka med andra funktioner inom polisen och med externa aktörer och samarbetspartners 
• Du har förmåga att verka i enlighet med Polisens värdegrund och medarbetarpolicy 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Arbetspsykologiska tester samt praktiskt simultantest tillämpas i rekryteringsprocessen. Vecka 40 och 41 genomförs arbetsprov med simultantest. Vecka 42 och 43 genomförs intervjuer.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten:

Gruppchef Torbjörn Carlson torbjorn.carlson@polisen.se Nås via 114 14.
Gruppchef Elisabeth Nilsson elisabeth.nilsson@polisen.se Nås via 114 14.

För frågor om rekryteringsprocessen:

HR-konsult Johanna Jarbo; johanna.jarbo@polisen.se, 0722 091046
HR-konsult Katarina Ek; katarina.ek@polisen.se, 0730 67 55 74 (v 33 och fram)

Fackliga företrädare

Seko Polisen; Monica Veberg, 070-5491135 alt. monica.veberg@polisen.se.
SACO-S; Kjell Frisdal, 070-356 4871 alt. kjell.frisdal@polisen.se
Polisförbundet; Theres Lindgren 0702 – 878999 alt. theres.lindgren@polisen.se.
ST, st.region-syd@polisen.se, nås via polisen växel 114 14.

Övrig information

Anställningen är tillsvidare med 6 månaders provanställning/provtjänstgöring, preliminär start v 8 2020. Anställningen är heltid och inleds med utbildning.

Arbetstiden är förlagd till dygnstäckande tre-skift, vilket innebär arbete dag/kväll/natt, inklusive högtider. Placering är Toftanäs.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. 

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvariga HR-konsulter. 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen