Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker juniora HR-konsulter till HR-direkt i Linköping

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten ska bli fler medarbetare fram till 2024. För att kunna möta verksamhetens behov förstärker vi nu HR-direkt med ett antal HR-konsulter.

Organisation

HR-avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

12 augusti 2019

Ansök senast

26 augusti 2019

Referensnummer

A404.612/2019

Arbetsplatsbeskrivning

HR-direkt är en enhet inom HR-avdelningen med bred kompetens som ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom samtliga HR-områden till chefer och medarbetare i hela myndigheten. HR-direkt består av två sektioner och en supportfunktion och har drygt 200 medarbetare på ett flertal orter över hela landet. De lediga anställningarna tillhör sektionen Rekrytering och bemanning.

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR-konsult kommer du vara del i ett viktigt samhällsuppdrag genom att vara med och rekrytera medarbetare till Sveriges största myndighet. Du kommer att ingå i en grupp med HR-konsulter som framförallt stöttar Polismyndighetens chefer i rekrytering av medarbetare runt om i Sverige utifrån ett professionellt, kvalitativt, vägledande och coachande sätt. Du kommer ha ansvar för hela rekryteringsprocessen från början till slut: kravprofil, annonsskrivning, urval, intervjuer, referenstagning, medverka till god dialog med våra arbetstagarorganisationer, beslutsskrivning m.m. samt säkerställa att regelverk och gällande avtal följs. Uppdraget är i första hand riktat mot Polisregion Öst men resor i hela landet kan förekomma.

HR-direkt har ett nationellt uppdrag med att rekrytera medarbetare till polisens alla regioner och nationella avdelningar. Det innebär att det emellanåt krävs resor inom landet där tidplan planeras i samråd med rekryterande chef. HR-konsulterna driver självständigt flera parallella rekryteringsprocesser och agerar som konsultativt HR-stöd. Vi behöver fortlöpande omvärldsbevaka trender och nyheter inom HR-området samt hålla oss informerade om lagar och avtal för att tillsammans utveckla, förbättra och effektivisera vårt interna arbete. Vi hoppas att du vill göra det tillsammans med oss. Arbete med chefsurval kan bli aktuellt efter en tid i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Dokumenterad erfarenhet av att självständigt planera, driva och genomföra hela rekryteringsprocesser inkl. tillhörande administration
• Minst 6 månaders erfarenhet av att ha arbetat som ett konsultativt HR-stöd gentemot chefer och i denna roll säkerställt att gällande lagstiftning, riktlinjer och processer efterföljts
• För rollen relevant utbildning företrädesvis inom HR-området eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet
• Kunskaper om det statliga regelverket och avtal
• Utbildning/erfarenhet och tillämpning av kompetensbaserat urvals- och intervjumetodik
• Licens och erfarenhet av arbete med testverktyg, företrädesvis MAP och Matrigma
• Drivit, deltagit och/eller följt upp utvecklingsarbete inom HR-området

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Rollen förutsätter att du trivs med och självständigt kan driva dina processer samt har förmåga att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du har även en god förmåga att arbeta i team och vilja att bidra till uppsatta mål, utveckling av vårt HR-arbete samt trivsel. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och har ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer i organisationen. Din integritet är hög samtidigt som du är lyhörd och har förståelsen för vad arbetsgivarrollen innebär.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

För information om uppdraget kontakta rekryterande chef, Eva Jannesson per mail eva.jannesson@polisen.se eller via Polisens växel 114 14. För information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR–konsult, Isabelle Jakobsson via Polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner
Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.ost@polisen.se senast den 26/8 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A404.612/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med A404.612/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen