Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samordnare till Linköping och Motala

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

16 augusti 2019

Ansök senast

01 september 2019

Referensnummer

C30277/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. Nu söker vi två samordnare, en till LPO Linköping och en till LPO Motala.

Arbetsbeskrivning

Har du polisexamen och bred erfarenhet från polisiär verksamhet? Är du inlyssnande och bra på att kommunicera? Vill du arbeta övergripande i en samordnande roll? Då ska du se hit! 

Som samordnare arbetar du med att samordna och förbereda operativa insatser. Du har en koordinerande funktion och fungerar som en brygga mellan interna verksamheter genom att sprida information, öppna upp för dialog och ge råd. Vid större events har du det övergripande ansvaret för en god struktur och planering av eventet. I rollen har du nära samarbete med lokalpolisområdeschefen, gruppchefer och medarbetare från den operativa verksamhetsplaneringen. Du ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp och är ett ledningsstöd med operativt fokus.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 
- polisexamen 
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska 
- god datavana 
- B-körkort. 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: 
- bred erfarenhet från polisiär verksamhet 
- erfarenhet av en samordnande roll 
- erfarenhet av arbete som yttre befäl, länsvakthavande befäl eller liknande funktioner.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som kan strukturera information och skapa dig en överblick. Du är kommunikativ, uppmuntrar till samarbete och inspirerar till kreativa samtal. Som person är du också serviceinriktad och trygg i dig själv. Du har hög integritet och kan behandla sekretess och annan känslig information professionellt och rättssäkert. En annan framgångsfaktor är din förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer. 

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Ann-Christine Rehnström, Biträdande LPO chef, Motala, 010-566 73 01
John Andåker, Biträdande LPO-chef, 010-566 50 55
Hanna Söderberg, HR-konsult, 010-567 51 34

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping respektive Motala
Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare till LPO Linköping, respektive LPO Motala

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning. 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1 september 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen