Spanare till Utredningssektionen/Grova Brott i Polisområde Malmö

Vi söker nu Spanare till Grova Brott i Polisområde Malmö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

04 december 2019

Ansök senast

30 december 2019

Referensnummer

A626.495/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten i region syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Utredningssektionen Polisområde Malmö har ansvar för alla grova brott i Malmö. Sektionen består av fem utredningsgrupper och fyra spaningsgrupper. Spaningsgruppernas huvuduppgifter är att efter beslut från polisledningen i Polisområde Malmö utföra kvalificerade spaningsinsatser som oftast genomförs med hjälp av hemliga tvångsmedel. Spaningsgrupperna bedriver avancerad dold situationsanpassad spaning enligt Nationella personspaningskonceptet (NPS).

Arbetsbeskrivning

Du skall fungera som spanare i den yttre- och inre spaningsverksamheten som riktar sig mot den grova organiserade brottsligheten. Arbetet innebär att man arbetar i grupp dock kan vissa uppdrag innebära att man löser uppgifter på individuell nivå. Flera olika uppdrag och ärenden kan pågå samtidigt. Spaningen sker företrädesvis genom dold övervakning och utförs med hjälp av hemliga tvångsmedel. Uppdragen fördelas av en spaningsledare och en gruppchef leder det operativa arbetet. Du kommer att över tid få möjlighet att utbilda dig kontinuerligt enligt det Nationella personspaningskonceptet i två steg - grund och fördjupad.

Kvalifikationer

 • Polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
 • Uttrycka sig väl i tal och skrift i svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Spaningsutbildning och/eller erfarenhet av att arbeta som spanare
 • Erfarenhet att arbeta med hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet att arbeta med systemet Target360
 • Vara en god bilförare
 • Ytterligare språkkunskaper (utöver nordiska samt engelska) samt erfarenheter från andra kulturer

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du har förmågan att arbeta långsiktigt med god uthållighet samt visa förståelse för vikten av att smälta in och anpassa dig till olika miljöer och situationer. Ha ett högt säkerhetstänk, en hög sekretessmedvetenhet samt personlig integritet. Krav finns för att vara/bli godkänd i säkerhetsklass två. Trivs med att arbeta i grupp men också känna dig trygg i enskilt arbete och att lösa arbetsuppgifter individuellt. Se samarbete som en naturlig del av arbetet, såväl med kollegor och chefer som med externa samverkanspartners. Bidra till ett bra arbetsklimat och en god arbetsmiljö där likabehandling är en självklarhet. Ha förmåga att ta egna initiativ, växla fokus och anpassa dig efter verksamhetens behov.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

 • Gruppchef Spaningsgrupp 3 Matthias Svanberg matthias.svanberg@polisen.se 0733-483312
 • Gruppchef Spaningsgrupp 4 Lisa Eriksson lisa.eriksson@polisen.se 0708-325086

Fackliga företrädare

 • Polisförbundet nås via Polisens växel 11414
 • Seko Polisen, Monica Veberg, 070 - 549 11 35
 • ST, Malin Andersson, 010-56 200 20
 • Saco, Kjell Frisdal, 070-356 48 71

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Periodplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Spanare

Tjänstgöringen innebär periodplanering och innefattar oregelbundna arbetstider med dag-, kvälls- och helgtjänstgöring. Med hänsyn till uppdraget kan det ibland medföra tidsförskjutningar och övertid.

Personer intressanta för funktionen kommer att kallas till intervju och tester kopplat till spaningsverksamhet

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 30 december 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A626.495/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A626.495/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen