Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare mängdbrott Falun

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

29 augusti 2019

Ansök senast

13 september 2019

Referensnummer

C30510/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Myndigheten består av drygt 30 000 medarbetare och organiseras i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.  

Polisregion Bergslagen består av Dalarna, Örebro och Värmland. Polisområde Dalarna består av tre lokalpolisområden, LPO Falun, LPO Borlänge och LPO Mora. Lokalpolisområde Falun utgörs av Falun, Avesta och Hedemora kommuner, med polisstationer i Falun och Avesta. 

Vid polisen i Falun bedrivs flera olika typer av utredningsverksamhet. Mängdbrotten utreds i två grupper vilka består av ca 20 medarbetare totalt. 

Vi bedriver verksamheten enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en civil mängdbrottsutredare med placeringsort Falun.

Brotten som utreds är huvudsakligen av mängdbrottskaraktär, det vill säga tillgreppsbrott, skadegörelsebrott, våldsbrott, trafikbrott och narkotikabrott. Arbetet innebär många interna och externa kontakter till exempel med åklagare, juridiska ombud, målsägande, misstänkta personer och vittnen. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset.

Som utredare hos oss är du en viktig del av förundersökningsarbetet. Du arbetar efter direktiv, under eget ansvar med att utreda de ärenden som inkommer till gruppen. Detta betyder att du inhämtar information, sammanställer inkommit material, håller förhör och föredrar ärenden för förundersökningsledare så att denne kan fatta rättssäkra beslut.

Anställningen tillträds enligt överenskommelse, den gäller tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • en akademisk examen som kriminolog, samhällsvetare, beteendevetare, jurist eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • goda kunskaper i det svenska språket och kan formulera dig både muntligt och skriftligt
  • B-körkort

 Vi ser det som meriterande om du även har: 

  • examen i kriminologi
  • erfarenhet av att arbeta med utredningar
  • erfarenhet eller utbildning i förhör och förhörsmetodik
  • erfarenhet eller utbildning av att tolka samt tillämpa lagar och regler
  • erfarenhet eller kunskap av att, med integritet och professionalitet, hantera känslig information som kan innehålla uppgifter om grova brott

Personliga egenskaper

En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du kan ta egna initiativ och har ett strukturerat arbetssätt. Du har god analytisk förmåga och tar ansvar för dina utredningar. Du har god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och resultatinriktad. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Johan Sohlberg tfn: 072-535 25 50

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Åsa Lidbom tfn: 010-567 33 54

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen tfn: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Falun                           

Arbetstid: Veckoplanerad

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Mängdbrottsutredare, Region Bergslagen, Falun 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 13 september 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen