Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Lpo Järfälla, Region Stockholm

Järfälla är ett av sju lokalpolisområden inom polisområde Nord.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 augusti 2019

Ansök senast

02 september 2019

Referensnummer

C30304/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten. Slutligen finns det även ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Regionen har ca 7000 medarbetare. 

Lokalpolisområde Järfälla är ett av sju lokalpolisområden inom polisområde Nord. Förutom Järfälla innefattas även Upplands-Bro kommun. Inom lokalpolisområdet finns medarbetare för stöd och service, utrednings-, brottsförebyggande- och ingripandeverksamhet samt kommunpoliser. All utredningsverksamhet utgår från stationen i Jakobsberg, medan den yttre verksamheten i dagsläget utgår ifrån Sollentuna. Inom kort kommer all verksamhet att samlokaliseras i Järfälla. 

Utredningsverksamheten i Järfälla består av tre grupper. Två som utreder brott med vuxna gärningsmän och en grupp som utreder brott där målsäganden och/eller misstänkt är under 18 år.

Vi hanterar en stor variation av ärenden, allt från enklare trafikbrott till tillgreppsbrott, narkotikabrott, rån och grövre våldsbrott. Grupperna består av utredare, förundersökningsledare, administratörer och gruppchef. Arbetet sker under ledning av FU-ledare från både Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten.

Vi söker nu utredare till grupperna.

Arbetsbeskrivning

Som utredare arbetar du med att handlägga och ansvara för olika typer av brottsutredningar. Du arbetar med såväl enklare utredningar till mer omfattande och komplicerade utredningar beroende på kunskapsnivå.

Arbete med frihetsberövade personer förekommer.

Arbetet som utredare innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför kontoret. Som förhörsledare kommer du att hålla förhör med målsäganden, misstänkta och vittnen.

I rollen som utredare ingår att kritiskt och objektivt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet.

Mycket av utredningsarbetet sker i team med andra utredare och andra verksamhetsområden inom lokalpolisområdet varför det är en förutsättning att du fungerar bra i gruppsammanhang.

En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du är nyfiken, kan ta egna initiativ och har ett strukturerat arbetssätt. Arbetstempot i våra grupper är högt, och en vilja att bidra till ett positivt arbetsklimat är viktigt för oss.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utredningsarbete såsom förhör med målsägare, vittnen och misstänkta. 
 • Handlägga ärenden där frihetsberövande kan förekomma. 
 • Inom lokalpolisområdet medverka vid gemensamma utredningsinsatser och åtaganden gentemot polisområdet. 
 • Slutredovisa ärenden genom upprättande av förundersökningsprotokoll.
 • Samverka med åklagare, vårdnadshavare och socialtjänst. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, samhällsvetenskap, juridik, kriminologi, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Arbetat som handläggare eller utredare inom statlig myndighet, alternativt arbetat inom TUR på Polismyndigheten.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • Goda kunskaper i engelska.
 • Erfarenhet av arbete med dator som främsta arbetsverktyg
 • Erfarenhet av självständigt arbete med dokumentation och sammanställning av information.

Meriterande

 • Utredningserfarenhet inom rättsväsendet.
 • Arbete inom Polismyndigheten.
 • Körkort B.
 • Kunskaper inom juridik.
 • Goda kunskaper i utomnordiska språk.
 • Dokumenterad kunskap om intervjumetodik.

Personliga egenskaper               

Du har samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten, stabil och har hög ansvarskänsla. Du har god förmåga att söka, tolka och använda dig av de lagar, regler och bestämmelser som styr en brottsutredning. Då tjänsten innebär att kunna hantera parallella utredningar så är du ordningsam, har stor arbetskapacitet och kan konsten att prioritera. Du har förmågan att skapa förtroendefulla relationer där samarbete är fokus och är engagerad. Vi ser gärna att du är strukturerad och noggrann som person.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef

Jonas Persson: 0734-25 61 74

 

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Seko och ST nås via polisens växel

114 14

Benny Sandberg

Vice Ordförande, Saco-S

010-563 35 93

Övrig information

Arbetstid: Veckoplanerad, i huvudsak kontorsarbetstid men kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma 

Tillträde: Enligt överenskommelse


Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att ta kontakt med ansvarig HR-konsult Katarina Andersson tel: 076-112 93 85.

 Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen