Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Verksamhetscontroller till sektionen för verksamhetsstyrning och analys

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 augusti 2019

Ansök senast

29 augusti 2019

Referensnummer

C29920/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Sektion verksamhetsstyrning och analys tillhör regionskansliet i Stockholm och består av fyra grupper. Tre kansligrupper och en grupp för verksamhetstyrning och analys (VSA). Sektionens uppdrag består i att stödja regionsledningen, samordna och hålla samman olika regionsövergripande processer. Kansligrupperna ansvarar för att stödja regionsledningen och övriga regionen i beslutsfattande, samordning och koordinering av övergripande frågor. Gruppen för verksamhetsstyrning och analys ansvarar för att stödja verksamheten inom områdena verksamhetsstyrning samt planering och uppföljning.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter kan variera i förhållande till verksamhetens krav och medarbetarnas kompetens. Inom ramen för gruppens uppdrag och verksamhetsansvar förväntas det att medarbetarna tar ett gemensamt ansvar för de huvudsakliga arbetsuppgifterna.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Driva och utveckla planeringsprocessen och uppföljningsprocessen samt vara stöd till Polismyndighetens olika organisatoriska delar i planering, uppföljning och analys.
 • Sammanställa uppföljningsrapporter, analysera, producera och föredra beslutsunderlag.
 • Vara ett stöd för beslutsfattare.
 • Sammanställa uppföljningsrapporter och enklare analyser av utvecklingen i verksamheten.
 • Ansvara för att hantera inkommande ärenden och beställningar både internt och externt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

 • Akademisk utbildning inom relevant område, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Minst ett års erfarenhet av arbete med verksamhetsstyrning och planering alternativt uppföljning och analys
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: 

 • Erfarenhet av projektledning
 • Kunskaper om intern styrning och kontroll 

Personliga egenskaper 

Som person är du drivande, analytisk och strukturerad. Du inger förtroende och har integritet. Du är nyfiken och har förmåga att sätta dig in i verksamhetens behov och förutsättningar samt gillar att driva utvecklings- och förbättringsarbete. Du har förmåga att arbeta självständigt men kan också samarbeta i team och kommunicera väl med andra likväl som förmågan att se andras kompetenser som ett komplement till din egen. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Sanna Sundelius, Gruppchef Verksamhetsstyrning och analys, 0722-355 640.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Andrea Uddman, 073-076 37 31. 

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning. 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult, Andrea Uddman 073-076 37 31. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen