Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Yttre befäl till BF-IGV LPO Skellefteå, Polisområde Västerbotten

Polisregion Nord omfattar landets fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder under regionpolischefen.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

16 augusti 2019

Ansök senast

06 september 2019

Referensnummer

C30421/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

PO Västerbotten består av 3 lokalpolisområden. Aktuellt lokalpolisområde är Skellefteå som innefattar kommunerna Skellefteå, Malå, Norsjö. I LPO Skellefteå ingår bl.a. 5 BF/IGV grupper.BF-IGV hanterar den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt.

Vi söker nu dig som vill arbeta som Yttre befäl med placeringsort Skellefteå.

Arbetsbeskrivning

Yttre befäl planerar, leder och följer upp polisområdets yttre verksamhet, både inom ingripandeverksamhetens lokala arbete mot uppsatta mål, som inom det minutoperativa uppdraget. Arbetsuppgifterna utgår från ett verksamhetsansvar och har sin utgångspunkt i polisområdets problembild. I funktionen leder du den yttre verksamheten antingen på uppdrag av regionvakthavande befäl vid regionledningscentralen, gruppchef på BF-IGV eller självständigt genom tilldelad delegation. Funktionen yttre befäl bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor.

Flera yttre befäl kan tjänstgöra samtidigt men det är en av dessa som är ansvarig i polisområdet. Yttre befälet har ett tydligt arbetsgivaransvar och är en av vakthavande befälets främsta ledningsresurser.

Yttre befäl tjänstgör i periodplanerad treskiftslista (ASA/Polis 5§ 3 mom) och har sin grundplacering i BF/IGV-grupp i lokalpolisområdet. När yttre befälet inte tjänstgör som ansvarig i polisområdet leds denne av BF/IGV-gruppchefen. Exempel på arbetsuppgift kan då vara

 • Lokal yttre ledning.
 • Vid behov verka i rollen som polisinsatschef
 • Ansvara för att leda polisområdets/lokalpolisområdets ingripandeverksamhet
 • Leda i eftersök av försvunnen person (EFP)
 • Leda ingripandeverksamhetens arbete med den lokala problembilden bland annat genom reflektion
 • Leda kortsiktiga uppdrag och insatser från vakthavande befäl i polisområdet eller regionen
 • Planera, leda och följa upp särskild händelse och planlagda insatser
 • Vid behov fatta beslut som förundersökningsledare enligt delegation samt ansvara/leda arbetet på brottsplats innefattande att långtgående förstahandsåtgärder vidtas och kvalitetssäkras

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Polisexamen och är för närvarande eller tidigare varit anställd vid Polismyndigheten
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av yttre ledning
 • Erfarenhet av arbetsledning och/eller coachande ledarskap/utbildning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Vidare har du en god förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag bland annat genom reflektion. Du kan strukturera information och skapa överblick över arbetssituationen. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt, göra prioriteringar och fatta snabba beslut på ett ibland ofullständigt beslutsunderlag.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Gruppchef BF-IGV Torbjörn Nyback, torbjorn.nyback@polisen.se, 070-473 98 70 samt Gruppchef BF-IGV Peter Enmark, 070-256 48 14

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662, daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, kan göra skillnad. Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Du ansöker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg enligt länk eller kopiera och klistra in följande länk i en extern webbläsare:

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Myndigheten tillämpar individuell lönesättning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen