Polismyndigheten söker arrestantvakt till Nyköping

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 30 000 medarbetare. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

06 december 2019

Ansök senast

30 december 2019

Referensnummer

C33680/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli. Polisområde Södermanland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden (LPO): Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.

Vi söker nu en arrestantvakt för ett längre vikariat på heltid med start 1 februari 2020 fram till 1 september 2020, vi söker även personal på timmar. Båda tjänsterna är placerade i Nyköping.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden pga. berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att genomföra avvisitering eller bistå med olika former av provtagning.

Som arrestantvakt kommer du även att fylla funktionen som anmälningsupptagare och genomföra enklare förhör. I uppdraget kan det även ingå att bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter. Arbetstempot varierar över tid men kan stundtals vara väldigt högt, vilket ställer krav på stresstålighet. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • God datorvana
  • B-körkort

Det är meriterande om du:

  • Genomfört polisens utbildning för arrestantvakter med godkänt resultat.
  • Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin.
  • God datavana inom polisiära system.

Personliga egenskaper:

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du ska även kunna sätta gränser och följa beslut. Du har hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och kollegor.

Kontaktpersoner

Jesper Pettersson, Gruppchef 010-5669578

Fackliga företrädare

SEKO Polisen Jan Tuvesson, 0761-349310 Jan.Tuvesson@polisen.se, SACO, Polisförbundet och ST AnnBritt Jansson nås på 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.
Arbetsort: Nyköping
Arbetstid: Periodplanerad.
Tillträde: 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.
Funktion: Administratör, Region Öst, Stöd och Service 2

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 dec 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Matilda Gustafsson, matilda.gustafsson@polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten (endast för extern annonsering utanför polisen.se och intrapolis)
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen