Forensiker inom avancerad funktionsanalys och utveckling till NFC Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en driven och lösningsorienterad mjukvaruspecialist som är kvalitetsmedveten. Vi söker dig som är eller vill bli specialist inom reverse engineering.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

20 december 2019

Ansök senast

31 januari 2020

Referensnummer

C34186/ 2019

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

Informationstekniksektionen består idag av ca 70 medarbetare indelat i 5 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens inom vårt område.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär att du utför undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar, med speciell fokus på avancerad funktionsanalys (reverse engineering) av mjukvara som finns i mobiler, datorer samt inbyggda system. Du jobbar också tillsammans med andra med utveckling av metoder inom området då vi ständigt måste ligga i framkant för att kunna bistå det svenska rättsväsendet. Omvärldsbevakning, utbildning och att hålla en hög kompetens inom området är en självklarhet. Du kommer att bli utbildad inom det forensiska området och kommer vid avslutad utbildning få titeln Forensiker.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• utföra avancerad funktionsanalys av mjukvara
• utveckla metoder och lösningar för att extrahera och analysera data från exempelvis mobiltelefoner, datorer och inbyggda system
• medverka i NFCs processansvar inom it-forensik
• utbilda andra inom rättsväsendet inom ditt kunskapsområde

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och brottsutredningar. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• akademisk examen på magisternivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom informationsteknik
• god kännedom om flera olika plattformar och operativsystem, t.ex. Android, iOS, Windows, Unix och Linux
• mycket goda kunskaper i maskinnära programmering
• kunskaper/erfarenhet av programmering av inbyggda system
• mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
• goda kunskaper inom det engelska språket både i tal och skrift

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Reverse Engineering mjukvara
• olika processarkitekturers uppbyggnad som x86, x86-64 och ARM
• assemblerprogrammering
• statisk och dynamisk kodanalys
• programmering av FPGA
• eller god kännedom om flera olika plattformar och operativsystem, t.ex. Android, iOS, Windows Unix och Linux
• säkerhet i olika system och applikationer
• forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är drivande och lösningsorienterad samtidigt som du är kvalitetsmedveten. Du kan arbeta både självständigt såväl som i grupp, med att utveckla metoder och genomföra komplexa undersökningar. Du tar dig även an problemlösningar på ett analytiskt sätt och med din sakkunnighet kommer du fram till lösningar på dessa.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mikael Johansson, telefon 010-562 84 24.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42 eller e-post anna-maria.hedman@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet Per Thollin, telefon 010-56 385 86, Saco-S Nils Hydén, telefon 010-56 282 42, ST Heléne Tapper, telefon 010-56 281 78, SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, telefon 010-56 221 10.

Övrig information

Anställningen:
Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, NFC, Informationsteknik, Datagruppen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 januari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C34186/ 2019 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen