Forensiker inom avbildning och extrahering till NFC Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en forensiker som är engagerad, analytisk och kvalitetsmedveten. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

17 december 2019

Ansök senast

17 januari 2020

Referensnummer

C33940/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

Informationstekniksektionen består idag av ca 70 medarabetare indelat i 5 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens inom vårt område.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär att du utför undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar, med speciell fokus på avbildning och extrahering av data från mobiler, datorer, fordon och andra typer av databärare. Du jobbar tillsammans med andra med utveckling av metoder inom området då vi ständigt måste ligga i framkant för att kunna bistå det svenska rättsväsendet. Omvärldsbevakning, kunskapsutveckling och att hålla en hög kompetens inom området är en självklarhet. Du kommer genomgå en internutbildning inom det forensiska området.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• extrahera data från exempelvis mobiltelefoner, datorer, fordon och positioneringsutrustningar
• analysera information utifrån de frågeställningar som finns i aktuellt ärende
• medverka i arbetet inom kompetensområdet avbildning och extrahering
• medverka i NFCs processansvar inom it-forensik
• dokumentera och redovisa utförda undersökningar till uppdragsgivare
• vid behov vittna i en pågående rättsprocess
• utbilda andra inom rättsväsendet inom ditt kunskapsområde

Sakkunskap inom området är inte nödvändig, en teknisk bakgrund med en stark vilja att lära är viktigare då du ges handledning och upplärning inom gruppen. Du kommer till en kreativ miljö där du ges möjligheten till ett ständigt lärande och där du samarbetar med andra inom gruppen och NFC. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• dokumenterad relevant utbildning inom företrädelsevis datavetenskap, IT-forensik/informationssäkerhet eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant
• mycket goda IT-kunskaper
• goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, datorer och mobiltelefoner
• goda kunskaper om vanligt förekommande operativsystem och nätverk, Windows, Android, IoS, Linux
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• projektledning
• erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete
• IT-forensiskt arbete
• kunskaper inom extraktion av mobila enheter
• erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är engagerad, har god samarbets- och kommunikationsförmåga, är analytisk och kvalitetsmedveten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mikael Johansson, telefon 010-562 84 24.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42 eller e-post anna-maria.hedman@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet Per Thollin, telefon 010-56 385 86, Saco-S Nils Hydén, telefon 010-56 282 42, ST Heléne Tapper, telefon 010-56 281 78, SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, telefon 010-56 221 10.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, NFC, Informationsteknik, Datagruppen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 januari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C33940/ 2019 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen