It-forensiker till NOA, Nationellt It-brottscentrum, Teknikgrupperna.

Ref. 265/19 Sista ansökningsdag 18 december 2019

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

02 december 2019

Ansök senast

18 december 2019

Referensnummer

265/19

Arbetsplatsbeskrivning

Vid Noa:s utredningsenhet finns sektionen Nationellt it-brottscentrum (SC3) som idag består av ca 90 medarbetare. Sektionen har mer än dubblerats i storlek de senaste tre åren och inryms nu i helt nya lokaler i kvarteret Kronoberg, belägna på Kungsholmen i Stockholm. Det är en modern arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av arbetsuppgifter och flexibilitet.

Nationellt it-brottscentrum utgör polisens expertfunktion för utredning av komplexa cyberbrott och andra brott där internet är en bärande del.

Digital bevisning finns att hitta i alla brottstyper varför vi på Nationellt it-brottscentrum måste ha en bred kompetens samt ha förmågan att utreda alla ärenden och brott som anses vara principiellt viktiga för polismyndighetens utveckling. Vi strävar efter att prova nya metoder i utredningssyfte samt att vi ständigt försöker testa rådande lagstiftning för att utveckla utredningsverksamheten.

It-forensiska grupperna 1 och 2 ansvarar för tekniska undersökningar i sektionens egna utredningar samt biträder polisregionerna vid behov. Grupperna samarbetar med bl.a. Nationellt forensiskt centrum (NFC) i teknik- och metodutvecklingsfrågor.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består i huvudsak i att inhämta, bearbeta, analysera och presentera digitala bevis i brottsutredningar.

 • Analys av It-media i samband med förundersökning
 • Husrannsakan i It-miljö i förekommande fall
 • Medverka vid teknik- och metodutveckling
 • Samverka med myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt
 • Representera NOA/Nationellt It-brottscentrum vid konferenser, utbildningar och samverkansforum

Kvalifikationer

 • Djupa kunskaper inom it och datorers uppbyggnad
 • Kunskap om olika operativ- och filsystem, lagringsmedia och annan hårdvara
 • Kunskap om nätverkskonfiguration och routrar/switchar
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av It-forensiska verktyg
 • Erfarenhet av It-forensiskt arbete
 • Vana att föreläsa och utbilda inom området
 • Erfarenheter av ”Live Forensics”
 • Kunskap om programmering. (Java, C#, Python etc.)
 • Erfarenhet av operativsystemen Unix, Linux och OS X
 • Erfarenhet av virtuella maskiner
 • Kunskaper om analys av skadlig kod
 • Kunskaper om kryptering
 • Kunskaper i annat språk än svenska och engelska
 • Extraktion av mobila enheter

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta Gruppchef Tommy Nordström, tfn 010-56 385 81

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid tillämpas.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma. Arbetet vid Nationellt It-brottcentrum kan medföra tjänsteresor både inom- och utom landet, ibland med kort varsel.

För tjänsten krävs körkort för personbil.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 18 december 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 265/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 265/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen