Laboratoriebiträde till Droganalyssektionen i NFC Linköping

NFC expanderar och nu söker vi ett laboratoriebiträde till drogananalyssektionen som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

02 december 2019

Ansök senast

16 december 2019

Referensnummer

C33394/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.
NFC expanderar och nu söker vi ett laboratoriebiträde till drogananalyssektionen som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

Droganalyssektionen
Droganalyssektionen vid NFC i Linköping handlägger ärenden med material som misstänks innehålla narkotika, hälsofarlig vara och/eller dopningsmedel. Materialen utgörs oftast av olika typer av växtmaterial, pulver, tabletter, kapslar och ampuller. Droganalyssektionen har cirka 75 medarbetare indelat i sex grupper.

Arbetsbeskrivning

Droganalyssektionen i NFC Linköping söker efter produktionsorienterad och kvalitetsmedveten laboratoriebiträde. Sektionen handlägger ärenden med material som misstänks innehålla narkotika, hälsofarlig vara och/eller dopningsmedel. Materialen utgörs oftast av olika typer av växtmaterial, pulver, tabletter, kapslar och ampuller. Sektionen består idag av ca 75 medarbetare och är indelade i sex grupper. I rollen som laboratoriebiträde samverkar du inom och mellan grupperna på sektionen. Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår bl.a att:
• Bearbeta och hantera material inför analys t.ex. genom mortling, upparbetning/extraktion
• Omhänderta och sortera analyserat material inför sluthantering
• Andra laborativa moment som t.ex. tunnskiktskromatografi kan förekomma
• Registrera material inför analys
• Sammanställa och redovisa analysresultat till uppdragsgivaren

Kvalifikationer

KRAV
Vi vill att du som söker har:
• Treårig gymnasial utbildning
• Erfarenhet av rutinbetonat laboratoriearbete som myndigheten kan komma att bedöma
är relevant, dock max 3 år tillbaka i tiden.
• Fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende
• Goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
• Datavana

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av kvalitetsarbete enligt ISO 17025 eller motsvarande som myndigheten kan
bedöma är relevant

PERSONLIGA EGENSKAPER
Arbetet ställer krav på att du har hög arbetskapacitet och kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. Vidare förväntas du med enkelhet kunna tempoväxla när situationen kräver det.

Därför söker vi dig som:
• har god kommunikationsförmåga och trivs i att verka i en lärande miljö
• har god samarbetsförmåga
• kan arbeta såväl självständigt och som i grupp
• är ansvarsfull, noggrann och pålitlig
• har god prioriteringsförmåga och kvalitetsmedveten
• är produktionsorienterad och trivs med rutinarbete

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet!

Kontaktpersoner

Maria Lindstam, Gruppchef
Tfn:010-56 283 46
E-post: maria.lindstam@polisen.se
Silvia Toth, HR-konsult

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00

Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42

Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78

SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse
Anställning: Funktion Laboratoriebiträde

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under
https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev . I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på:
www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen