Passhandläggare/receptionister till Alingsås

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

27 december 2019

Ansök senast

10 januari 2020

Referensnummer

C33678/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Vi söker noggranna, flexibla och serviceinriktade passhandläggare/receptionister till vårt team i Alingsås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. I regionen finns fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg. Polisregionens huvudort är Göteborg.


Polisområde Älvsborg omfattar tio kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. Lokalpolisområde Alingsås består av kommunerna Alingsås, Lerum, Vårgårda och Herrljunga. I området arbetar ca 140 medarbetare vid tre polisstationer där Alingsås är huvudort.

Arbetsbeskrivning

Som administratör med inriktning mot reception är du myndighetens representant i kontakten med de besökare som kommer till polisstationen. Ditt huvudsakliga ansvarsområde och arbetsuppgift blir att handlägga ansökningar om pass och nationellt ID-kort. Du handlägger i enlighet med gällande lagar och förordningar som t.ex. Passlagen, Passförordningen, Förordningen om nationellt ID-kort och Förvaltningslagen. Följande arbetsuppgifter kommer också att ingå:

 • ta emot och hjälpa besökare som uppsöker polisen
 • besvara inkommande telefonsamtal och e-post
 • handlägga hittegodsärenden
 • anmälningsupptagning
 • lämna ut delgivningar, beslagtaget gods mm

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • avslutad och godkänd gymnasieutbildning
 • erfarenhet av arbete inom service eller reception där du haft mycket externa kontakter, företrädesvis i form av personliga möten
 • god kommunikativ förmåga där du behärskar svenska och engelska språket i tal och skrift
 • god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system


Meriterande:

 • ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • tidigare erfarenhet av att handlägga ansökan om pass och nationellt Id-kort
 • erfarenhet av handläggning med inslag av myndighetsutövning
 • erfarenhet av att ha arbetat med service/administration i en offentlig verksamhet
 • körkort är inget krav, men en fördel då kortare resor i tjänsten kan förekomma


Personliga egenskaper:

Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel och har förmåga att prioritera när situationen kräver det.
Arbetstempot är i perioder högt och du har en god förmåga att hantera stress utan att släppa kravet på noggrannhet.
Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert, professionellt och med gott omdöme.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Nicander. Maria nås via Polisens växel 114 14, under perioden 30
december-3 januari.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Jenny Lundin, jenny.w.lundin@polisen.se 

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, SEKO Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Alingsås, men även i Lerum och Vårgårda.
Arbetstid: Dagtid med flex. Kvällstjänstgöring förekommer en kväll i veckan.
Funktion: Administratör reception.


En förutsättning för att påbörja anställning som passhandläggare/receptionist är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen gällande resehandlingar.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om
krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 10 januari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi
bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen