Polis som underrättelsehandläggare till Noa, Ekobrottsmyndigheten i Stockholm

Vi söker en polis som underrättelsehandläggare till Nationella operativa avdelningen, Ekobrottskansliet, Ekobrottsmyndigheten, Polisoperativa enheten i Stockholm.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

02 december 2019

Ansök senast

19 december 2019

Referensnummer

259/19

Arbetsplatsbeskrivning

Ekobrottsmyndigheten (EBM)
Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Myndigheten är en åklagarmyndighet där åklagare, poliser, ekorevisorer och andra experter arbetar tillsammans i utredningsteam. Verksamheten leds gemensamt av åklagare och polis.

Vid myndigheten finns även Polisoperativa enheter som bedriver underrättelseverksamhet och kvalificerat utredningsstöd i form av spaningsverksamhet och IT-forensisk verksamhet.

Underrättelseverksamhetens uppdrag är att utifrån inriktningar och beställningar ta fram strategiska och operativa underlag avseende brottsliga fenomen och kriminella aktörer för såväl den brottsbekämpande som brottsförebyggande verksamheten samt för myndighetsledningen. Arbetet bedrivs till stor del i samverkan med andra myndigheter och aktörer. Underrättelseverksamheten inriktas av och är integrerad vid Ekobrottsmyndigheten men är en del av den polisiära underrättelseverksamheten vid NOA (Nationella operativa avdelningen).

NOA – Ekobrottskansliet
En stark och utvecklad samverkan mellan Nationella operativa avdelningen och Ekobrottsmyndigheten är nödvändig för en effektiv brottsbekämpning.
Ekobrottsmyndigheten bedriver verksamhet över hela landet, på 8 verksamhetsorter. Chefen EBK ansvarar för bl.a. verksamheten vid de 5 polisoperativa enheterna som ansvarar för KUT, spaning, HTM och IT-forensisk verksamhet. Polismyndigheten tillhandahåller poliser till Ekobrottsmyndighetens verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Den Polisoperativa enheten i Stockholm har ett geografiskt ansvarsområde som motsvarar Polismyndigheterna Region Stockholm och Region Mitt samt Gotland.

Uppdraget består i huvudsak av inhämtning, bearbetning och analys av information inom ramen för myndighetens prioriteringar. Syftet är att skapa beslutsunderlag i form av rapporter och sammanställningar samt operativa ärenden. Arbetsuppgifterna sker med ett stort mått av samverkan internt med olika yrkesgrupper inom myndigheten och externt i samverkansprojekt med andra myndigheter. Även internationella kontakter förekommer i arbetet.

På Ekobrottsmyndigheten är det centralt att medarbetarna bidrar till metodutveckling och du förväntas därför vara engagerad, nyfiken och kreativ i det arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen
  • Erfarenhet av arbete i underrättelseverksamhet eller utredande brottsbekämpande verksamhet mot grov organiserad brottslighet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • God förmåga att hantera IT-system

Det är meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av arbete mot ekonomisk brottslighet
  • Erfarenhet av att samordna och driva projekt eller operativa ärenden
  • Erfarenhet av att skriva underlag och rapporter som ligger till grund för beslut
  • Erfarenhet av myndighetssamverkan

Personliga egenskaper
I denna roll ser vi att du inom givna ramar har förmåga att med stor självständighet och kreativitet bedriva underrättelsearbete. Du är kommunikativ och har lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter. Arbetsuppgifterna ställer även krav på struktur/noggrannhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Jonas Ekelius, 010-5629170, tf gruppchef underrättelseverksamheten i Stockholm. Undrar du något om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult Dana Däversjö, 0730-86 97 80.

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-49 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse snarast

Funktion: Polis/Handläggare underrättelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 19 december 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 259/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 259/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen