Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Analytiker till brottssamordningsfunktion, polisområde Kalmar Kronoberg

Polismyndigheten i region Syd söker analytiker till brottssamordningsfunktionen vid polisområde Kalmar Kronoberg

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län, Kronobergs län

Utlyst

08 februari 2019

Ansök senast

22 februari 2019

Referensnummer

A072.550/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. I regionen arbetar ca 4 700 medarbetare. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli.

Vid polisområde Kalmar Kronoberg finns fem lokalpolisområden, en utredningssektion, en jourutredningssektion och ett polisområdeskansli. Sektionen för utredningsjour är organiserad i sju grupper - två grupper med jourhavande förundersökningsledare och administratörer, två kriminaljoursgrupper, gruppen för samordning samt två arrestgrupper.

Funktionen som analytiker är placerad i gruppen för samordning. Inom gruppen hanteras en stor mängd ärenden som gäller både ärendesamordning och brottssamordning. Brottssamordning utgör en del av utredningsverksamheten och arbetet med operativ brottsanalys och forensisk analys syftar i huvudsak till en ökad uppklaring och lagföring av brott.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare i gruppen för samordning kommer du ingå i den grupp som dagligen följer dygnets anmälningar med särskild inriktning mot vissa brottstyper. Arbetsuppgifterna innebär beredning av information inför dagliga möten både inom polisområdet och med den samlade regionala brottssamordningen. Som analytiker kommer du arbeta självständigt med operativ brottsanalys och forensisk analys. Det innebär bland annat att med hjälp av olika digitala hjälpmedel göra systematiska analyser av brottsligheten för att identifiera brottsmönster, tillvägagångssätt och jämföra spår från brottsplatser för att undersöka om det finns gemensamma faktorer som kan tyda på seriebrottslighet. I arbetet ingår att fortlöpande utbyta/samverka om brott lokalt, regionalt och nationellt. Du kommer även aktivt delta i utredningsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är/har

 • polisexamen eller akademisk examen i exempelvis kriminologi, statsvetenskap eller annat relevant ämnesområde alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • god vana att arbeta med dator som ditt främsta arbetsverktyg
 • goda kunskaper i de vanligast förekommande Officeprogrammen
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort.

Meriterande
Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av att analysera och sammanställa information
 • kunskap och/eller erfarenhet av utredningsarbete
 • erfarenhet av värdering och bedömning av forensiska spår
 • kunskaper i digitala analysverktyg
 • erfarenhet av att arbeta i polisens centrala system
 • förundersökningsledarutbildning.

Personliga egenskaper
Arbetet som medarbetare vid brottssamordningsfunktionen kräver en god analytisk förmåga; att kunna söka och se samband och tendenser i stora informationsmängder och därefter värdera och bedöma informationen. Vi söker dig med ett engagerat och positivt förhållningssätt med god förmåga att driva ditt eget arbete framåt. Du behöver ha god uthållighet och ett högt sekretessmedvetande. Vi ser även att du behöver ha ett intresse för utredningsverksamhet och forensisk verksamhet samt ha lätt för att kommunicera och samverka med andra, både internt och externt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

För ytterligare information är du välkommen att kontakta gruppchef Marie Rönnbäck, tfn 072-585 59 84 eller sektionschef Ola Jarevik, tfn 070-349 22 93. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner är för Polisförbundet Annelie Larsson, tfn 010-56 22 132, annelie-j.larsson@polisen.se; Saco-S Kjell Frisberg, tfn 070-356 48 71 och för Seko Polisen Monica Veberg, tfn 070-549 11 35. ST region Syd nås via polisens växel, tfn 114 14.

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare eller polisinspektör. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Företrädesvis Växjö eller Kalmar, övrig placering inom polisområdet kan ske enligt överenskommelse.
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, främst dagtid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 22 februari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.syd@polisen.se Märk din ansökan med dnr A072.550/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen