Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förundersökningsledare Bidragsbrott, Stockholm

Polismyndigheten söker förundersökningsledare som ska arbeta med bidragsbrott i Stockholm.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

11 februari 2019

Ansök senast

20 februari 2019

Referensnummer

C25053/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Bedrägerisektionen, som idag består av ca 130 medarbetare, ingår i Region Stockholms Utredningsenhet. Bedrägerisektionens huvudfokus är att på ett rationellt, rättssäkert och effektivt sätt hantera de nära 40 000 bedrägerier, förskingringar och bidragsbrott som årligen anmäls och inkommer till regionen, med syfte att öka uppklarningen och lagföringen. Arbetsplatsen finns i centralt placerade lokaler på Kungsholmen i Stockholm. 

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid den regionala utredningsenheten organiseras delgivningssektionen, regionens brottssamordningsfunktion, aktionsgrupper samt brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, forensisk verksamhet och teknikspaning. 

Region Stockholm har ca 7000 anställda. Regionen består av fyra polisområden, City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu förundersökningsledare som ska arbeta med bidragsbrott. Som förundersökningsledare driver du förundersökningar, leder utredningar samt gör visst utredningsarbete i bidragsbrottsgruppen, i regel med nära samverkan med Åklagarmyndigheten, eller andra delar av polismyndigheten. Att utreda bidragsbrott effektivt innebär också att man har ett nära och strukturerat samarbete med våra bidragsgivande myndigheter. 

I uppdraget ingår att aktivt leda förundersökningar på ett sätt som för polisen närmare medborgarna samt gör polisen mer tillgänglig. Förebyggande, ingripande och utredande verksamhet ska hanteras som ett gemensamt system som ständigt utvecklas och förbättras. 

Du kommer att ingå i en grupp där allas kunskaper och åsikter spelar roll i en lärande och utvecklande miljö. Bedrägeribrotten är under ständig utveckling och en del av arbetet innebär att ligga på framkant och ta del av nya brottstyper och metoder. 
För närvarande pågår ett pilotprojekt i regionen som är en del i ett regeringsuppdrag, med syfte att effektivisera hanteringen av bidragsbrotten.

Kvalifikationer

Du har: 
• genomgått någon av polismyndighetens förundersökningsledarutbildningar alternativt har en delegation/ förordnande som förundersökningsledare 
• god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska 
• B-körkort 
• goda kunskaper i Word, Excel och Power Point 
• god erfarenhet av samverkan med andra myndigheter och organisationer 
Det är meriterande om du har: 
• vana av att leda utredningar och projekt 
• minst ett års erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete och därtill aktuella tvångsmedel 
• erfarenheter av att arbeta med bidragsbrott, och bedrägeribrott eller motsvarande snabbt föränderliga brott 
• erfarenhet av att leda projekt inom brottsutredningsområdet 
• har relevant juridisk-, eller annan för området relevant utbildning 

Personliga egenskaper 

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du: 
• är drivande och initiativtagande 
• besitter mycket god förmåga att samarbeta och samverka, internt och externt 
• är flexibel, kan ta till dig nya kunskaper och leda nya arbetsmetoder 
• kan se sammanhang och har lätt för att prioritera. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig förmåga att leda arbete. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillsvidare med en provanställning på 6 månader

Kontaktpersoner

Jan Granqvist Gruppchef 0733-315400

Fackliga företrädare

Helen Kalmkind SACO 010-56 38516

Polisförbundet i Stockholm11414 forbundsomrade-kamraterna.ofrp@polisen.se
 
 

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig rekryterare Lilian Westin på 072-242 62 27 eller lilian.westin@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen