Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare till samordningscentralen vid Nationella Gränspolissektionen, Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

01 februari 2019

Ansök senast

25 februari 2019

Referensnummer

237/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens (NOA) uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Den Nationella Gränspolissektionen vid NOA hanterar nationella frågor kopplat till gränspolisverksamheten. Det innefattar verkställigheter av avvisnings- och utvisningsbeslut, gränskontroll och inre utlänningskontroll. Sektionen har processansvar för verksamhetsområdet och jobbar med en mängd nationella och internationella frågor.

Vid sektionen finns den Nationella Samordningscentralen (NCC) för gränsövervakningssystemet EUROSUR. NCC samordnar den nationella gränskontrollen för myndigheter med ansvar för gränskontroll. De uppgifter som är ålagda NCC är att säkerställa informationsutbyte, operativa samarbeten och att upprätthålla den nationella situationsbilden. Till detta arbete söker vi nu två handläggare/operatörer.

Eurosurs huvudsyfte är att upptäcka, förhindra och bekämpa olaglig invandring och gränsöverskridande brottslighet samt att bidra till att säkerställa skydd för och att rädda migranters liv. Genom att säkerställa samarbeten och informationsutbyte mellan myndigheter med ansvar för gränskontroll tillsammans med en för gränskontrollverksamheten ändamålsenlig riskanalys ökar situationsmedvetenheten och den operativa reaktionsförmågan.

I rollen som operatör kommer du att arbeta på den Nationella Samordningscentralen (NCC) för gränsövervakningssystemet Eurosur. Arbetet innebär att inhämta, bearbeta och registrera information som en del i sektionens operativa stöd till och samordning av den svenska gränskontrollen. Arbetet förutsätter att du på egen hand hanterar stora mängder information från nationella och internationella källor. Din vardag består även i att ha daglig kommunikation med såväl nationella som internationella kontakter.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som handläggare i rollen som operatör vid den Nationella samordningscentralen (NCC) vid Gränspolissektionen, Nationella operativa avdelningen.

Som operatör vid NCC bevakar du funktionens brevlådor för olika system, du samlar in och gör en initial strukturerande bearbetning, du bedömer vad som är relevant i det dagliga informationsflödet samt registrerar data och information. I detta ingår det att tillsammans med andra på sektionen:

 • Bevaka, inhämta och bearbeta information från olika källor till den nationella situationsbilden
 • Informationsförsörja de svenska gränskontrollerna och den europeiska situationsbilden
  Eskalera relevant information till andra handläggare eller analytiker
 • Utveckla och vidmakthålla relevanta nationella och internationella nätverk inom området
 • Presentera underlag skriftligen, muntligen och digitalt
 • Vara med och utveckla informationshanteringsarbetet vid NCC

Arbetet kan även komma att innebära utlandsresor och i perioder internationell tjänstgöring

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Lägst gymnasieexamen
 • Erfarenhet av arbete med omvärldsbevakning
 • Vana av granska, bearbeta stora mängder information samt skriva rapporter och underlag
 • Goda IT-kunskaper, bl.a. vana att använda olika IT-system
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska
   

Det är meriterande om du har:

 • Kännedom om gränskontrollfrågor förvarvad genom arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av myndighetssamverkan med andra brottsbekämpande myndigheter
 •  Erfarenhet av internationellt arbete
 • Kunskaper i andra språk förutom svenska och engelska, som arbetsgivaren bedömer relevant
   

Personliga egenskaper
Verksamheten vid NCC är under uppbyggnad varför det är viktigt att du i din roll är drivande och har utvecklingsfokus. Då arbetet är omväxlande och förutsättningar kan komma att ändras behöver du vara flexibel, stresstålig och öppen för att ta till dig nya arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretessmedvetande. Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann och engagerad Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Din personlighet och ditt driv är den viktigaste grunden och vi avser att ge rätt person fördjupad utbildning genom intern och internationell utbildning.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Anders Jungefors, 070-286 30 80
Ansvarig rekryterare:  Camilla Andersson, 073-0723890

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21;

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92;

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm

Arbetstid: Flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 2019-02-25. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. 

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med Ref. nr. 237/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen