Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

It-forensiker (Civil) till NOA, Nationellt It-brottscentrum.

Polismyndigheten söker It-forensiker (Civil) till Nationella operativa avdelningen, Nationellt It-brottscentrum, Teknikgrupperna. ref. nr 4/19.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

06 februari 2019

Ansök senast

19 februari 2019

Referensnummer

4/19

Arbetsplatsbeskrivning

Vid Noa:s utredningsenhet finns sektionen Nationellt it-brottscentrum (SC3) som idag består av ca 80 medarbetare. Sektionen har mer än dubblerats i storlek de senaste tre åren och inryms nu i helt nya lokaler i kvarteret Kronoberg, belägna på Kungsholmen i Stockholm. Det är en modern arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av arbetsuppgifter och flexibilitet.

Nationellt it-brottscentrum utgör polisens expertfunktion för utredning av komplexa cyberbrott och andra brott där internet är en bärande del.

Digital bevisning finns att hitta i alla brottstyper varför vi på Nationellt it-brottscentrum måste ha en bred kompetens samt ha förmågan att utreda alla ärenden och brott som anses vara principiellt viktiga för polismyndighetens utveckling. Vi strävar efter att prova nya metoder i utredningssyfte samt att vi ständigt försöker testa rådande lagstiftning för att utveckla utredningsverksamheten.

Teknikgrupp 1 och 2 ansvarar för tekniska undersökningar i sektionens egna utredningar samt biträder polisregionerna vid behov. Teknikgrupperna samarbetar med bl.a. Nationellt forensiskt centrum (NFC) i teknik- och metodutvecklingsfrågor.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består i huvudsak i att inhämta, bearbeta, analysera och presentera digitala bevis i brottsutredningar.

 • Analys av It-media i samband med förundersökning
 • Husrannsakan i It-miljö i förekommande fall
 • Medverka vid teknik- och metodutveckling
 • Samverka med myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt
 • Representera NOA/Nationellt It-brottscentrum vid konferenser, utbildningar och samverkansforum

Kvalifikationer

 • Genomfört It-forensisk grundutbildning Etapp I och II, eller motsvarande utbildning
 • Mycket goda It-kunskaper
 • Erfarenhet av It-forensiska verktyg
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska  

Meriterande

 • Erfarenhet av It-forensiskt arbete
 • Vana att föreläsa och utbilda inom området
 • Erfarenheter av ”Live Forensics”
 • Kunskap om programmering. (Java, C#, Python etc.)
 • Erfarenhet av operativsystemen Unix, Linux och OS X
 • Kunskaper om analys av skadlig kod
 • Kunskaper om kryptering
 • Kunskaper i annat språk än svenska och engelska
 • Extraktion av mobila enheter

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Gruppchef Tommy Nordström, tfn 010-56 385 81. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Vi erbjuder Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Mer om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid tillämpas.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Beredskapstjänstgöring kan förekomma. Arbetet vid Nationellt It-brottcentrum kan medföra tjänsteresor både inom- och utom landet, ibland med kort varsel.

För tjänsten krävs körkort för personbil.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 19 februari. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr 4/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen