Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Spaningsledare till Grova brott, utredningssektionen

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

01 februari 2019

Ansök senast

03 mars 2019

Referensnummer

A056.206/2019

Arbetsplatsbeskrivning

PO Malmö söker nu Förundersökningsledare med uppdrag som Spaningsledare till Utredningssektionen, Grova brott A056.206/2019.

Polisområde Malmö består av lokalpolisområdena Malmö Norr och Malmö Söder. På Polisområdet finns även sektionerna, Kansli, Utredningsjour, Utredningssektion samt Brott i nära relation.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Spaningsledare ansvarar du i huvudsak för att:

 • Utöva arbetsledning inom Spaningsprocessen
 • Ingår i sektionens beredskap
 • Skapa en helhetsbild genom analys över pågående spaningsoperativa insatser
 • Säkerställa att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten
 • Sköta kontakter med övriga aktörer, som t.ex. åklagare, andra myndigheter och samverkansparter både nationellt och internationellt.

Du ska även aktivt hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde. Detta kan ske genom samverkan, delta i utbildningar eller besöka andra myndigheter eller mässor både nationellt som internationellt.

Som Spaningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Rollen som Spaningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva operativa ärenden samt utredningar framåt. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. Ett nära samarbete med Utredningsledare i pågående utredningar Grova brott är en viktig del av funktionen. En viktig del utav arbetsuppgiften består i att hålla utsättningar för den operativa personalen.

Resor i tjänst kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen
 • Fu-ledar kompetens
 • Arbetat som spaningsledare eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Exempel på detta är att verkat i rollen som gruppchef på en spaningsenhet
 • B-körkort
 • Kan uttrycka dig väl i svenska tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete i underrättelsebaserad spaningsoperativ verksamhet
 • Vana att bereda för beslut om att hantera resultat av hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet av självständigt spaningsarbete samt en god insyn i vad som krävs i en utredning/bevisvärdering
 • NPS utbildning
 • Utbildad i Buster och Target 360
 • Erfarenhet av internationell samverkan

Personliga egenskaper

För att fungera som Spaningsledare ser vi att du har följande:

 • Är en lagspelare som har förmåga att få fram det bästa hos varje individ och hitta styrkorna i teamet.
 • Är införstådd med de olika delar som ingår i en spaningsoperation eller en utredning.
 • Har förmåga att skapa struktur och kunna delegera, samtidigt som du är uthållig.
 • Är bekväm med att presentera information muntligt.
 • Är lösningsinriktad, flexibel och har en god förmåga att hantera flera frågor parallellt
 • Hög social kompetens med förmåga att skapa ett gott samarbete med andra myndighetsföreträdare, media samt allmänhet.

Du har en bra helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande spaning och utredningsverksamheten. Du är en professionell företrädare för sektionen och en god förebild. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet. Det är även viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Kontaktpersoner

För frågor kring tjänsten som spaningsledare vänligen kontakta:

Claes-Arne Hermansson, 0708-953007

Fackliga företrädare

Polisförbundet Lars Lindvall 0703149403, Seko Polisen Monica Veberg 070-549 11 35, SACO-S Kjell Frisdal 070-356 48 71. ST nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Tillsvidareplacering

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetsort: Malmö

Arbetstid: Dagtid, flex

Tillträde: Enligt överenskommelse

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 3 mars 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.syd@polisen.se. Märk din ansökan med dnr A056.206/2019 i mailets ärendemening.

Observera: Uppgifter du lämnar i din ansökan kan komma att bli offentliga enligt offentlighetsprincipen. Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande och personer med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Har du skyddad identitet och ansöker från extern e-post eller har andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult Linda Eriksson linda.eriksson3@polisen.se 0722 127 627.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen