Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utbildningssamordnare till Nationella kontaktenheten i Stockholm, NOA

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

01 februari 2019

Ansök senast

20 februari 2019

Referensnummer

C24952/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens (NOA) uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ansvarar avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt har ett tydligt verksamhets- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen är också nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt. Avdelningen består av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Nationella kontaktenheten (NKE) vid Noa ansvarar för att leverera en tillgänglig och medborgarnära nationell telefonifunktion via operatörer som är lokaliserade i Stockholm, Göteborg och Malmö. Enheten har också det samlade nationella processansvaret för verksamheten vid polisens kontaktcenter (PKC) och regionledningscentraler (RLC) samt för eftersöksverksamheten inom nationella viltolycksrådet (NVR). Enheten ansvarar tillsammans med rättsavdelningen för en av polisens huvudprocesser; Att ge service. Verksamheterna vid nationella kontaktenheten ställer stora krav på medborgarfokus samt bemötande- och servicefrågor.

Arbetsbeskrivning

Som utbildningssamordnare förväntas du säkerställa att personalen har rätt utbildning för att klara enhetens krav och mål. I rollen ansvarar du för hela utbildningsprocessen, som består av grundutbildning av nyanställd personal och kontinuerlig kompetensuppföljning och förbättring för befintlig personal samt för att ta fram utbildningsmaterial. Utbildningssamordnaren arbetar med ständiga förbättringar för att höja kvalitén i utbildningen, samverkar med övriga utbildningssamordnare och skall vid behov kunna arbeta på övriga växelorter och genomföra utbildning.

Utbildningssamordnaren rapporterar till sin gruppchef.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer bland annat bestå av att:

 • Planera, leda, samordna samt följa upp och utveckla utbildningsarbetet inom sektionen
 • Inventera behovet av kompetensutveckling
 • Planera och administrera nationell och lokal utbildning
 • Boka lokaler och instruktörer

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

 • Gymnasieexamen
 • Erfarenhet av att planera utbildningar och utbildningsinsatser
 • Erfarenhet av att genomföra utbildningsinsatser
 • Erfarenhet av att utveckla och skapa utbildningsmaterial
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift

 

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:

 • Eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av offentlig verksamhet inom rättsväsendet
 • Goda kunskaper om Microsoft Office
 • Tidigare erfarenhet av utbildning inom telefoniverksamhet
 • Kunskap om samtalsmetodik

 

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du tycker om att arbeta självständigt. Du är pedagogisk och serviceinriktad och tycker om att arbeta i ett högt tempo. Vidare är du noggrann, strukturerad och intresserad av medarbetares utveckling.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av rekryterande chef: Johan Medelius, gruppchef nationella kontaktenheten, tfn 010-56 568 67. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Latifa Gharbi, tfn 010-56 404 13.

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 49 252;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Funktion: Utbildningssamordnare
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer att genomföras före anställningen.


Ansökan
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Latifa Gharbi, tfn 010-56 404 13.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen