Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker Analytiker till Aktionssektionen Region Nord, Sundsvall

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västernorrland län

Utlyst

25 februari 2019

Ansök senast

31 mars 2019

Referensnummer

A103.893/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen. 


Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Enheten består av forensiska sektionen, utredningssektionen, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet samt aktionssektionen. Utöver sektionerna finns en grupp för brottssamordning.

Aktionssektionen arbetar mot organiserad brottslighet. Utredningarna som handläggs av aktionssektionen har skiftande karaktär och vi arbetar med olika typer av förundersökningar inom ramen för organiserad brottslighet. Oftast bedrivs utredningarna under längre perioder med hjälp av fysisk och inre spaning samt med hjälp av hemliga tvångsmedel.

Sektionens arbete är en del av en myndighetsgemensam satsning mot organiserad brottslighet. Arbetet styrs efter uppdrag beslutade av Operativa Rådet och leds oftast av åklagare från Riksenheten mot internationell organiserad brottslighet. Sektionen utgör en nationell resurs vilket kan innebära uppdrag över hela landet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer i funktionen som analytiker att arbeta med stora informationsmängder för att skapa överblick och underlag för analys och beslut i syfte att stödja bekämpningen av organiserad brottslighet.

Aktionssektionen i region Nord har ca 20 anställda i funktionerna ledning, utredare, spanare, analytiker och administratörer och är en del i den myndighetsgemensamma särskilda satsningen mot organiserad brottslighet. Utredningsarbetet sker såväl enskilt som i grupp. Vanligen sker arbetet i projekt/insatsform vilket ställer stora krav på samarbete med övriga kompetenser i gruppen och externa samarbetspartners.

Du kommer självständigt att arbeta som operativ analytiker i förundersökningar främst gällande spaningsärenden. Du kommer att ansvara för att information inhämtas, struktureras och bearbetas, genomföra kvalificerade operativa och tekniska analyser av stora informationsmängder samt ta fram rekommendationer för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning som stöd för insatsledarens inriktning.

Du kommer att placeras vid Utredningsenheten i region Nord med placeringsort i Sundsvall, men blir en del av en nationell resurs, vilket kan innebära resor och tjänstgöring på annan ort under kortare eller längre perioder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Genomföra kvalificerade operativa analyser, företrädelsevis gällande telefontrafik och andra stora informationsflöden
 • Arbeta med databashantering och relationsdatabaser med tillhörande analysverktyg
 • Strukturera och anpassa informationen för analys samt fördela arbetsuppgifter
 • Hantera och presentera material i förundersökningar  

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:  

 • Polisexamen
 • Erfarenhet av teknikrelaterat utredningsarbete inom Polisen eller annan brottsbekämpande myndighet, till exempel operativ analys eller internetrelaterad brottslighet
 • Goda kunskaper om databaser, analysprogram och informationssystem (exempelvis iBase, Analyst´s Notebook samt Polisens centrala system)
 • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska                                                                                          

Meriterande

 • Erfarenhet av databashantering
 • Arbetat med operativ analys
 • Erfarenhet av analys av telefontrafik
 • Relevant utbildning/examina inom arbetsområdet
 • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska  

Personliga egenskaper

Vi ser att du kan arbeta med ett långsiktigt perspektiv och har förmåga att se helheten i de beslut eller de aktiviteter du deltar i. Det är viktigt att du kan skapa struktur i stora mängder informationsflöden och skapa översikt. Du behöver kunna hantera uppdrag med kort framförhållning under tidspress parallellt med andra uppdrag som sätter krav på din förmåga att prioritera. Du behöver ha en god inlärningsförmåga samt ett högt sekretessmedvetande.

Slutligen är det viktigt att du kan presentera och visualisera dina analyser på ett pedagogiskt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Gruppchef Sara Hultberg, tfn 073-070 34 31 alternativt Sektionschef Jan Söderlund 070-312 33 25

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: Polisförbundet, Seko Polisen, SACO och Fackförbundet ST region Nord, samtliga nås via växeln 114 14.

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader för dig som är extern sökande.

Arbetsort: Sundsvall

Funktion: Analytiker

Arbetstid: Veckoplanering 40 h/v, Flextid Tillträde: Enligt överenskommelse

Du anställs som inspektör med funktionen analytiker.

Välkommen med din ansökan som ska ha inkommit senast den 31/3-2019

Skicka din ansökan bestående av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se. Märk din ansökan med Referensnummer A103.893/2019 i mailets ärendemening.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. 
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under processen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med HR-konsult, Linda, 072-20 72 390

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen