Timanställda handläggare till receptioner i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall

Organisation

Län

Utlyst

22 februari 2019

Ansök senast

07 mars 2019

Referensnummer

C25540/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region mitt består av tre stycken polisområden: Uppsala, Gävleborg samt Västmanland. Vidare är polisområdena uppdelade i lokalpolisområden som för Gävleborgs del innefattar Gästrikland och Hälsingland.

Lokalpolisområde Gästrikland och Hälsingland söker nu timanställda till passexpeditionen vid behov, främst under högsäsong/sommarmånaderna.

Arbetsbeskrivning

Arbetet sker i direktkontakt med besökare och du blir Polismyndighetens ansikte utåt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att handlägga passansökningar, ansökningar om nationellt ID-kort, samt hantering av delgivningar. Du handlägger ärenden i enlighet med gällande lagar och förordningar som t ex Passlagen, Passförordningen, Förordningen om nationellt ID-kort samt Förvaltningslagen. 

Vidare kan du också komma att vara behjälplig med arbetsuppgifter kopplade till vår receptionsverksamhet såsom hantering av hittegods, anmälningsmottagning mm samt arbete med bandutskrifter.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER 

Vi söker dig som har: 
• Erfarenhet av servicearbete där du haft många externa direktkontakter 
• Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt 
• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl muntligt som skriftligt 
• Goda kunskaper i Engelska 
• God datorvana 

MERITERANDE 

Det är meriterande om du har: 
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska 
• Arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant 
• Erfarenhet av arbete inom myndighet 
• B-körkort 

PERSONLIGA EGENSKAPER 

Vi söker dig som: 
• är kommunikativ, serviceinriktad och tålmodig 
• är ansvarstagande, noggrann och kvalitetsmedveten 
• är flexibel och har god samarbetsförmåga både internt och externt 
• även under hög arbetsbelastning bibehåller ovan kriterier

Kontaktpersoner

Marie Eriksson Gruppchef Gävle. Tel.  0727150520

Michael Centervall Gruppchef Bollnäs. Tel.  070-625 83 46

Mårten Stål Gruppchef Hudiksvall. Tel. 0730605154

Fackliga företrädare

Peter Myrasch Regnell Facklig ST, Tel 0727269810

Joel Nordkvist, Facklig SEKO, Tel. 0706914454

Övrig information

Anställningsform: Timanställning
Omfattning: Timmar
Arbetstid: För närvarande dagtid, viss kvällstjänstgöring
Tidsbegränsat till: 2019-08-31. Timanställningen kan komma att tillämpas längre period än över sommarmånaderna då det är en behovsanställning.

Arbetsorterna är Gävle Hälsingland, Bollnäs eller Hudiksvall. Skriv tydligt vilken ort du är intresserad av att arbete på i din ansökan!

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

En förutsättning för att du ska kunna påbörja tjänsten som passhandläggare är att du blir godkänd och certifierad i den obligatoriska nationella internutbildningen som pågår i två veckor. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Varmt välkommen med din ansökan!  

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen