Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisområde Södermanland söker utredare till Utredningsjouren Eskilstuna

Polisområde Södermanland omfattar nio kommuner, vilka är indelade i tre lokalpolisområden; lokalpolisområde Eskilstuna, Nyköping, och Katrineholm.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

18 februari 2019

Ansök senast

30 augusti 2019

Referensnummer

C25393/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Polisområde Södermanland omfattar nio kommuner, vilka är indelade i tre lokalpolisområden; lokalpolisområde Eskilstuna, Nyköping, och Katrineholm. 

Jourgrupperna är organisatoriskt knutna till polisområdets utredningssektion. Gruppen Utredningsjour 1 Po Södermanland är placerad i Eskilstuna och Utredningsjour 2 Po Södermanland är placerad och verkar huvudsakligen i Nyköpings och Katrineholms lokalpolisområden. 

Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega och arbeta som utredare på utredningsjoursektionen!

Arbetsbeskrivning

Som utredare i Utredningsjouren arbetar du med prioriterade ärenden i nära samverkan med jourhavande förundersökningsledare (JFL) men också med lokalpolisområdenas och utredningssektionens olika utredningsenheter. Utifrån det förväntas du som jourutredare hantera allt från snabba mängdbrott till grova våldsbrott. Då det finns frihetsberövade är grundtanken att jourgruppen, om lämpligt, ska hantera ärendet fram till häktning.

Kvalifikationer

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Du har godkänd polisexamen
• Har god kännedom om polisens verksamhet
• Goda kunskaper i systemen DURTvå
• Goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt
• B-körkort

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av utredningsarbete inom Polismyndigheten
• Annan erfarenhet av utredning som bedöms relevant för tjänsten t.ex. från civilrättsliga utredningar, tullen, migrationsverket och försäkringsbranschen
• Ytterligare språkkunskaper utöver nordiska språk (danska, finska, norska) kan vara meriterande.

PERSONLIGA EGENSKAPER
En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du är analytisk och strukturerad. Arbetet ställer stora krav på självständighet samtidigt som du måste ha god samarbetsförmåga och fungera väl i grupp. Du har också en god förmåga att hantera stressfyllda situationer utan att tumma på kvalitén. Vidare är du kommunikativ med förmåga att vara tydlig och pedagogisk likväl som inlyssnande och reflekterande. Vi söker dig som är engagerad och bidrar med att driva arbetet framåt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Robert Granbeck, Gruppchef utredningsjour 1 Po Södermanland (Eskilstuna)010-5668941robert.granbeck@polisen.se

Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Patricia Plajer, Tfn, 0722-319283, mail: patricia.plajer@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST nås via Polisens växel 114 14. Seko Polisen, Jan Tuvesson, tfn, 0761-349310, mail: jan.tuvesson@polisen.se

Övrig information

ÖVRIG INFORMATION:

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Utredningsjour 1 PO Södermanland, Eskilstuna
Arbetstid: periodplanering
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Patricia Plajer, mail: patricia.plajer@polisen.se, tfn, 0722-319283.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen