Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Analytiker till Operativt stöd, placering Stockholm city

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

11 januari 2019

Ansök senast

18 januari 2019

Referensnummer

A020.261/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm city omfattar de centrala delarna av Stockholm samt Lidingö. Polisområdet bedriver arbete inom områdena utredning och lagföring, ingripandeverksamhet samt den brottsförebyggande verksamheten främst inom ramen för sitt geografiska ansvarsområde.

Sektionen Operativt stöd 2 har som uppdrag att bistå PO City med förundersökningsanalyser, finansiella utredningar samt spaning. Främst avses grova brott men vi strävar efter att arbeta tillsammans och för hela polisområdet. Exempel på ärenden är mord, rån, narkotikabrott, våldtäkter samt brott med serie- och organiserad karaktär så som exempelvis omfattande grova stölder.

Arbetsbeskrivning

Som operativ analytiker kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att, inom ramen för pågående utredningar, genomföra analyser av kommunikationsmaterial samt andra utredningsanalyser. Du kommer att hantera stora informationsmängder i syfte att pedagogiskt skapa överblick samt underlag till utredningsåtgärder. Du kommer att ingå i olika utredningsteam och arbeta nära utredningsledningen då dina analyser löpande kommer att vara en viktig del av förundersökningsarbetet.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen med inriktning mot statsvetenskap, statistik, juridik, datavetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.
 • Högt sekretessmedvetande.
 • Erfarenhet och vana att hantera, strukturera informationsmängder och utföra analyser.
 • Goda Excelkunskaper. Exemplifiera hur du arbetat med Excel och i vilken utsträckning du kan redogöra för detta i ditt CV under datorkunskaper.
 • Goda kunskaper i att presentera genomförda analyser skriftligen, muntligt och i presentationsprogram.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av annan rättsvårdande myndighet eller liknande organisation. Även erfarenhet av att praktiskt ha arbetat med databaser och internetinhämtning är meriterande samt ytterligare språkkunskaper utöver nordiska språk.

Då du kommer att arbeta som specialist så kommer en uppgift vara att sprida dina kunskaper till resten av polisområdet varpå pedagogisk utbildning/erfarenheter är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som:

 • Är flexibel då analytikerrollen hos oss ofta innebär ansvar för fler än ett ärende i taget. 
 • Är strukturerad och metodisk i ditt sätt att arbeta.
 • Är kommunikativ, har lätt för att göra dig förstådd i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt.
 • Är driven och uppskattar att ta eget ansvar.
 • Är social och har mycket god samarbetsförmåga, förmågan att skapa goda relationer och vårda kontakter inom och utanför organisationen.
 • Är en lagspelare och som aktivt arbetar för att vi tillsammans ska följa Polisens värdegrund.
 • Är digitalt/tekniskt intresserad då hanteringen av stora mängder information kräver ständig anpassning av nya lämpliga metoder.

(Arbetsprov kommer eventuellt att utföras under rekryteringsprocessen.) Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Hanna Karlén, 0708422871

HR Konsult: Daisy Nordin, 0730738662

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211                           

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10

Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92

SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 18 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.stockholm@polisen.se. Märk din ansökan med diarienummer: A020.261/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen