Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bilinspektör till Trafiksektion Bergslagen med placering i Örebro

Polisområde Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

04 januari 2019

Ansök senast

23 januari 2019

Referensnummer

C24204/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen består av Dalarna, Värmland och Örebro län. Cirka 1700 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 43 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre Polisområden, en regional Utredningsenhet, en regional Operativ enhet, en Underrättelseenhet och ett Regionkansli. I Polisområdena finns Lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.
Trafiksektionen återfinns inom den operativa enheten på regionnivå. Inom trafiksektonen finns den yttre verksamheten mot yrkestrafik och övrig trafik. Här finns också polisiära och civila utredare för utredningsverksamhet med fokus på trafiksäkerhetsarbete.
Vidare ska trafiksektionen utgöra ett utbildnings- och mentorstöd för lokalpolisområden. Samverkan ska ske operativt med lokalpolisområden och andra lämpliga enheter i polisregionen. Extern samverkan förekommer med Trafikverket, Transportstyrelsen, Länsstyrelsen och berörda kommuner. Funktionerna återfinns i Värmland, Örebro och Dalarna och består i nuläget av cirka 50 medarbetare uppdelat på 7 grupper.
Verksamheten bedrivs i enlighet med den nationella trafiksäkerhetsstrategin och mot mål enligt myndighetens verksamhetsplan.

Arbetsbeskrivning

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet, bilbälte, nykterhet, förar och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.
Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.
Som bilinspektör tjänstgör du vid någon av regionens yrkestrafikgrupper.
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra:

- flygande inspektion av lätta och tunga fordon/ yrkestrafik

- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider

- kontroll av lastsäkring

- kontroll av tillstånd för yrkestrafik

- kontroll av nationella och internationell yrkesmässiga transporter

- vägning av fordon

- utredning av vissa trafikbrott

- tekniska undersökningar på fordon

Som bilinspektör vid Polismyndigheten kommer du att genomgå en nationellt fastställd bilinspektörsutbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• För funktionen relevant utbildning, exempelvis certifierad besiktningstekniker, fordonstekniker eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser relevant.

• Körkort för samtliga fordonsslag

• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

• Erfarenhet av att använda Office-programmen

 

Det är meriterade om du är:

• utbildad fordonsingenjör

• certifierad besiktningstekniker eller motsvarande

Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter som tillför myndigheten kompetens ur ett mångfaldsperspektiv.


Personliga egenskaper:

Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp tillsammans med andra bilinspektörer och poliser. Som person tar du ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat. Det är också en stor fördel om du har ett stort intresse för fordon

Kontaktpersoner

Leif Svensson Sektionschef Trafik 070-609 79 20

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, Saco och SEKO nås via Polisens växel tfn 114 14.

Övrig information

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult, Lina Rytzler på 0722478647 alt. lina.rytzler@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen