Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Finansiell utredare till utredningsenheten Stockholm

Som finansiell utredare förväntas du att självständigt och i grupp utreda/kartlägga inkomster, tillgångar och skulder i syfte att återta brottsvinster. Detta genom att säkra pengar för eventuellt skadestånd, alternativt förverkande av brottsvinster.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

08 januari 2019

Ansök senast

23 januari 2019

Referensnummer

A012.038/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten söker en finansiell utredare till utredningsenheten i Stockholm.
Polismyndigheten, region Stockholm har ca.6680 anställda. Regionen består av fyra polisområden inklusive Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen. Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområden och dess lokalpolisområden för regionens utredningsverksamhet. Sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet (IGOB) är en av elva sektioner vid den regionala utredningsenheten, placerad på Kungsholmen.

Arbetsbeskrivning

Som finansiell utredare förväntas du att självständigt och i grupp utreda/kartlägga en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder i syfte att återta brottsvinster. Detta genom att säkra pengar för eventuellt skadestånd, alternativt förverkande av brottsvinster.

Uppdraget sker i nära samarbete med utredare och förundersökningsledare och du är delaktig i hela utredningskedjan från att ärendet kommer in till polisen till det slutredovisas till åklagare.

En stor del av arbetet består av att inhämta, bearbeta och analysera uppgifter från banker och övriga finansinstitut och förbereda förhörsunderlag. Vidare föredrar du analyser inför förundersökningsledare och åklagare och lämnar rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Agera stöd i finansiella utredningar med syftet att spåra och kartlägga tillgångar, dokumentera och beräkna brottsvinster enligt direktiv från FU-ledare eller revisor på Åklagarmyndigheten.

• Initiera förslag och utföra finansiella utredningsåtgärder som en del i brottsutredningen.

• Vara en kommunikationslänk mellan åklagare/revisor och brottsutredare avseende det finansiella området.

• Kartlägga finansiella nätverk i nära samarbete med brottsutredare, span och andra specialister för att kunna spåra och kartlägga så kallade möjliggörare som den grovt organiserade brottsligheten använder sig av.

• Utforma förhörsfrågor och genomföra förhör vid frågor om ekonomi/tillgångar.

• Vid behov biträda åklagare i rätten vid kvarstads-och huvudförhandling avseende finansiella utredningsmoment och återtagande av brottsvinster.

• Uppmärksamma och kommunicera till åklagare/revisor/ärendehandläggare indikationer på penningtvätt/finansiering av terrorism eller annan brottslighet som skulle kunna observeras vid exempelvis en kontoanalys

Kvalifikationer

 • Utbildning inom ekonomi på eftergymnasial nivå t.ex. universitet, högskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig
 • Dokumenterad praktisk erfarenhet av ekonomiska analyser
 • Erfarenhet av att arbetat med stora mängder data och strukturerat data för att därefter möjliggöra analys av materialet
 • Arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant, exempelvis revisor, ekonom eller skattebrott
 • Mycket goda kunskaper i Excel, arbetsprov kan komma att genomföras
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av ärenden rörande organiserad brottslighet
 • Kunskaper i underrättelseinhämtning på Internet
 • Har arbetat med annan rättsvårdande myndighet eller liknande organisation
 • Erfarenhet av databashantering i t.ex. iBase
 • Erfarenhet av tillgångsutredning på annan myndighet
 • Erfarenhet av utredningsvana som arbetsgivaren anser vara relevant

Personliga egenskaper:

Som finansiell utredare hos oss ser vi gärna att du har ett öppet förhållningsätt och genuint intresse av att arbeta i grupp. Vidare tar du eget ansvar och kan fatta självständiga beslut utifrån givna ramar. Med hjälp av din analytiska förmåga ansvarar du för att strukturera och hantera mängder data. Därtill kommer förmågan att kommunicera den information och data du funnit, pedagogiskt och begripligt, för exempelvis rätten, åklagare och andra kollegor.

Vi söker dig som är:

 • Analytisk och noggrann med ett högt rätts- och säkerhetsmedvetande
 • Prestigelös, trygg och stabil
 • Flexibel, stresstålig och kommunikativ

Då en stor del av arbetet som finansiell utredare präglas av samarbete och kontakter både internt och externt krävs det även att du har en mycket god samarbetsförmåga.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Sofia Henriksson Tfn 010-56 376 60

 

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Nils Karlsson 0709-82 89 86
Polisförbundet Daniel Funseth 0708-95 15 61
Fackförbundet ST Sahhar Saremi Tfn 073-543 80 75
SEKO Kurda Babaey Tfn 0706-52 51 60

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader/
Arbetsort: Stockholm
Funktion: Finansiell utredare
Arbetstid: Heltid/ Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 23 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.stockholm@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A012.038/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Silvia Toth, Silvia.toth@polisen.se


Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.


Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.
De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen