Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Internetspanare till Underrättelseenhetens samordningssektion vid NOA

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

07 januari 2019

Ansök senast

21 januari 2019

Referensnummer

241/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen ska också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt.  Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Underrättelseenhetens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser till den underrättelseledda polisverksamheten, såväl lokalt, regionalt, nationellt som internationellt. Enhetens verksamhet har både en strategisk och en operativ inriktning. Satsningen mot den grova och organiserade brottsligheten utgör en viktig del av underrättelseenhetens arbete.

Arbetsbeskrivning

Som internetspanare arbetar du med att inhämta, bearbeta och analysera brotts- och händelseinformation samt underrättelseinformation inhämtad i huvudsak från elektroniska källor.

Du kommer att arbeta som en del i ett team med inriktning på att bygga upp och/eller stödja operativa ärenden. Du kommer självständigt eller i grupp att bedriva kvalificerad underrättelseinhämtning utifrån underrättelseenhetens uppdrag.

Inom ditt ansvarsområde ligger även viss omvärldsbevakning samt att delta i framställning av beslutsunderlag för både strategisk och operativ polisverksamhet.

Kvalifikationer

  • Polisexamen eller akademisk examen inom statsvetenskap, beteendevetenskap, kriminologi, eller liknande ämnen.
  • 3 års arbetsliverfarenetVana av informationshantering
  • Mkt goda kunskaper i svenska och arabiska, både muntligen och skriftligen (test kan förekomma)

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

  • God kännedom om polisverksamhet och polisorganisationen
  • Erfarenhet från arbete inom underrättelsestyrd eller brottsbekämpande verksamhet
  • Erfarenhet av arbete mot allvarlig och/eller organiserad brottslighet
  • Erfarenhet av arbete i databaser, analysprogram, informationssystem

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som person är du social, nyfiken och har lätt för att etablera nya kontakter och skapa förtroende. Du har mycket gott omdöme, hög integritet och förmåga att kunna hantera skyddsvärd information samt är kreativ och har god förmåga att analysera och se sammanhang. 

Det är viktigt att du snabbt kan ta till dig ny kunskap och har förmåga att snabbt växla mellan olika ämnesområden. Du har initiativkraft och intresse för underrättelsearbete.

I arbetet kommer du att ha både interna och externa kontakter, vilket kräver mycket god samarbetsförmåga samt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och kan förmedla komplex information på ett tydligt sätt.

Arbetstempot är i perioder högt och kräver stor noggrannhet samt förmåga att prioritera och se det väsentliga.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Micael Ström Tele: 0768-159568

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Vi erbjuder
Ett mycket stimulerande arbete med stora möjligheter till påverkan samt omfattande utbildning i kvalificerat underrättelsearbete på Internet.

Anställningen:

Anställningsform: Handläggare/Inspektör.
Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Välkommen med Din ansökan bestående av personligt brev och CV senast den 21 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i format .doc eller .pdf.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med refnr 241/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; ta kontakt med ansvarig HR-konsult: Ylva Sigurdh, 0708-951157

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen