Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker IT- forensiker till Borås

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

13 januari 2019

Ansök senast

03 februari 2019

Referensnummer

C24404/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppsverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, Regionalt it- brottscentrum Väst och bedrägerisektionen. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Göteborg. Enheten har cirka 470 anställda. 

Regionalt it- brottscentrum Väst (RC3) är främst en tekniskt stödjande verksamhet till de andra brottsutredande delarna inom regionen men kommer även att ansvara för egna utredningar. RC3 har även ett processansvar för IT-forensik, det vill säga att på ett korrekt sätt säkra bevis i IT-miljö. RC3 består av fyra grupper. En grupp är placerad i polisområdena Skaraborg (Skövde) och Fyrbodal (Vänersborg) och en grupp är placerad i polisområdena Älvsborg (Borås) och Halland (Halmstad). Två grupper är placerade i Göteborg, den ena av dessa grupper kommer att ha ett utredningsansvar. 

RC3 söker nu dig som vill arbeta som IT-forensiker i Borås.

Arbetsbeskrivning

I takt med den ökade användningen av informationsteknologi i samhället öppnar sig nya arenor för brottsligheten. Brott som per definition är kopplade till IT (t.ex. dataintrång) kan förväntas öka, men det innebär också att vissa traditionella brott (som t.ex. olaga hot) har flyttat in i en IT-miljö. Den ökade användningen av informationsteknologi i samhället innebär också att människor lämnar allt fler digitala spår efter sig, vilket kan ha betydelse vid brottsutredningar vid all typ av brottslighet.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Du arbetar i huvudsak med undersökning av datorer och mobiltelefoner, IT-undersökningar i nätverksmiljö samt biträder vid husrannsakningar för att på ett rättssäkert sätt bevissäkra från en IT-miljö. I arbetet ingår viss behandling av känsligt bild- och filmmaterial och med anledning av detta kommer kontinuerlig handledning att erbjudas. Som IT-forensiker kommer du att ingå i den IT-forensiska beredskapen i regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • kandidatexamen inom datavetenskap eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • mycket goda IT-kunskaper inom operativsystem och nätverk
  • goda kunskaper i engelska och svenska
  • körkortsbehörighet för personbil (B)

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • kunskaper inom IT-forensik, informationssäkerhet, programmering, databaser, operativsystemet Linux i servermiljö, mobiltelefoner och mobiltelefonsystem.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en mycket hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du är noggrann och har god förmåga att analysera, prioritera och se det väsentliga. Du har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett stort intresse av att följa IT-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Information om tjänsten: Gruppchef Martin Hennung nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Information om tjänsten: Gruppchef Martin Hennung nås via polisens växel 114 14

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
  • Arbetsort: Sandgärdsgatan 15, Borås
  • Arbetstid: Dagtid med flex. Beredskap förekommer
  • Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Madeleine Ejenstam som nås via polisens växel 114 14.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen