Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Miljö- och arbetsmiljöutredare till polisregion Öst

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

25 januari 2019

Ansök senast

17 februari 2019

Referensnummer

C24764/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Den nuvarande Polismyndigheten bildades 1 januari 2015. Den ersätter de tidigare 21 fristående polismyndigheterna, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten består av drygt 28500 medarbetare. Från den 1 januari organiseras polisen i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Beskrivning av arbetsplatsen

Polisregion Öst, som omfattas av Jönköpings, Södermanlands och Östergötlands län, söker nu en utredare till gruppen för miljöbrott/arbetsmiljöbrott inom den regionala utredningssektionen. Placeringsort är primärt Linköping men alternativ kan diskuteras.

Gruppen ansvarar för utredningar vad gäller miljö- och arbetsmiljöärenden inom region Öst. Gruppens utredare finns placerade i Jönköpings, Östergötlands och Södermanlands län och består idag av drygt 10 utredare.

De flesta miljöbrott anmäls till följd av den kontrollverksamhet som tillsyns­myndig­he­ter­na, till exempel länsstyrelse och kommuner, utför.

Arbetsplatsolyckor utreds till följd av olyckor som inträffar på arbetsplatser samt vid åtalsanmälan från Arbetsmiljöverket.

Arbetsbeskrivning

Vid utredningar av både miljöbrott och arbetsmiljöbrott är arbetet ofta komplext och omfattande. I utredningsarbetet ingår bland annat brotts­plats­under­sökningar och dokumentation vid både miljö- och arbetsmiljöärenden, ofta i samarbete med polisens kriminaltekniker.

Utredningsuppdraget kan innebära arbete både enskilt i förundersökningen men också i grupp, beroende på utredningens art. Ärenden föredras muntligt och skriftligt för åklagare eller polisiär förundersökningsledare.

Förutom samarbete med olika funktioner inom polisen innebär arbetsuppgifterna många externa kontakter med andra myndigheter. Bland annat har gruppen ett nära samarbete med åklagarna vid REMA (Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål) vilka är för­un­der­sökningsledare för flertalet av miljö- och arbetsmiljöärendena. Samverkan sker också med kommuner, Länsstyrelse och Arbetsmiljöverket.

I utredningsarbetet förekommer resor i samband med förhör och brottsplatsundersök­ning­ar både inom och utanför polisregionen.

Kvalifikationer

Krav

  • eftergymnasial relevant utbildning inom naturvetenskapligt område/arbetsmiljöområdet eller polisexamen
  • B-körkort
  • arbetslivserfarenhet inom miljö/arbetsmiljöområdet och kunskap om miljöbalken och/eller arbetsmiljölagen
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • förmåga att kommunicera på engelska

Meriterande

  • utredningsvana av miljö- och/eller arbetsmiljöutredningar inom polisen
  • erfarenhet av arbete inom statlig myndighet, länsstyrelse/kommun eller inom den privata sektorn inom miljö/arbetsmiljöområdet
  • akademisk utbildning, företrädesvis inom miljö/arbetsmiljöområdet

För att fungera i rollen behöver du vara en god problemlösare genom att vara analytisk och kunna se sammanhang. Eftersom utredningarna ofta är komplexa krävs det att du är uthållig samt ha förmåga att prioritera. Du förväntas ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Arbetet med arbetsplatsolyckor ställer särskilda krav på att du är stabil samt har förmåga att känna empati med andra människor.                   

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Gruppchef Helena Ljungquist, nås via polisens växel tfn 114 14

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST inom Polisen, Seko Polisen och Saco-S

Samtliga fackliga företrädare nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader (Gäller ej redan tillsvidareanställda inom Polismyndigheten) 
Arbetsort: I första hand Linköping men alternativ kan diskuteras 
Arbetsid: Dagtid med flex 
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. 

Polismyndigheten 
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med rekryterande chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen