Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker RLC-befäl till regionledningscentralen i Linköping

Vi söker nu RLC-befäl (arbetsledare utan personalansvar) till regionledningscentralen i region Öst, med placering i Linköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

07 januari 2019

Ansök senast

21 januari 2019

Referensnummer

A625.265/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Regionledningscentralen, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet
i regionen som omfattas av Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län. Regionen är indelad i 35 kommuner, och det bor över en miljon människor i Region Öst.

Inom RLC region Öst bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och
radioanrop dygnet runt. Här leds och planeras också större händelser i
regionen.

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att
erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och
utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet, med cirka 29500 medarbetare, uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som RLC-befäl ansvarar du, under ledning av vakthavande befäl, för den löpande driften i regionledningscentralen och ledningen av den händelsestyrda verksamheten i regionen. RLC-befäl är operativ arbetsledare för ett begränsat antal operatörer och ger dem fortlöpande stöd i hanteringen av enskilda ärenden, men har inte personalansvar.

I arbetet som RLC-befäl ingår bland annat att göra prioriteringar i tveksamma eller komplicerade ärenden, fatta beslut om omprioriteringar, kvalitetssäkra operatörernas arbete samt följa upp och avsluta händelserapporter. Vid grövre brott eller allvarligare händelser ska RLC-befälet kunna hantera ett enskilt ärende och utöva initial operativ ledning av de yttre resurserna. Arbetstiden är förlagd till dygnet runt arbete i skift.

Som RLC-befäl leder du den händelsestyrda verksamheten i nära samverkan med yttre befäl, jourhavande förundersökningsledare i polisområde och förundersökningsledare vid PKC. Som RLC-befäl ansvarar du även för att dela RLC:s operativa lägesbild i samband med polisområdenas utsättningar samt fortlöpande hålla PKC och växel underrättad om information som har eller kan komma att få stor inverkan på polisens samlade frontdeskverksamhet.

RLC-befäl fattar myndighetsbeslut enligt delegationsordning samt ansvarar för att enskilda ärenden hanteras enligt gällande författningar och i enlighet med polisens nationella mål och de mål som enligt myndighetens nya styrmodell har utarbetats av medarbetare och chefer vid regionledningscentralen.

I ansvaret ingår också att samverka med andra myndigheter och organisationer/samarbetspartners som SOS Alarm, SVLC (sjukvårdens larmcentral, handhar ambulansdirigering och mottagning av samtal för sjukvårdens räkning i Södermanland), Länsstyrelsen, Räddningstjänsterna och ambulansverksamheten i regionen. RLC-befäl kan i förekommande fall tjänstgöra i stabsfunktion vid särskild händelse.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som har;
  • Godkänd polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
  • Har bred polisiär erfarenhet från olika delar av polisens verksamhet och erfarenhet av arbetsledning.
  • Kunskap om MS Office-paketet
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Det är meriterande om du;

  • Har erfarenhet av utrednings- och lagföringsverksamhet och erfarenhet från insatsplanering och tjänstgöring i ledningsstab vid särskild händelse.
  • Har operatörsutbildning enligt FAP 140-1, genomgått någon ledarskapsutbildning och har kunskap om operativ ledning.
  • Har kunskap om utredning och lagföring och metoder enligt Polisens nationella utredningsdirektiv (PNU) samt kunskap om RLC:s IT-stöd (Storm MA/Cortex/Karta m.fl.).

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmåga att skapa väl fungerande arbetslag som kan upprätthålla en hög tillgänglighet och ge medborgarna ett bra bemötande och god service. Du ska även ha förmåga att via RLC-operatörer leda och ge yttre resurser erforderligt stöd för att fullgöra tilldelade uppdrag. Det är av stor vikt att du självständigt kan fatta beslut inom ramen för operativ ledning och delegationsordning. Du ska även ha tillit och förtroende för människors förmåga och vilja att bidra.

 

Kontaktpersoner

Bo Gunnarsson, Gruppchef grupp 9, RLC Region Öst nås via 070-207 53 86

Fackliga företrädare

Polisförbundet Urban Nordquist; ST Nina Wenegård; SACO – nås via polisens växel 114 14

Seko Polisen Jan Tuvesson 0761-349310

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Linköping 
Arbetstiden är förlagd till dygnetrunt arbete i skift. 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning klass 2, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 21 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.ost@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A625.265/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Lisa Sköld.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen