Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredningsadministratörer till Bedrägerisektionen, Region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

09 januari 2019

Ansök senast

30 januari 2019

Referensnummer

C24338/2019

Arbetsplatsbeskrivning

 

Region Väst 

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten. 


Utredningsenheten 

Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppsverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, regionalt it-brottscentrum och bedrägerisektionen. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Göteborg. 


Bedrägerisektionen 

Brottsfenomenet bedrägeri förändras i takt med utvecklingen i samhället, varför en stor uppgift för bedrägerisektionen är att möta nya förutsättningar. 

Som stöd till vår utredningsverksamhet söker vi nu två administratörer med placering i Göteborg eller Falköping.

Arbetsbeskrivning

Som utredningsadministratör arbetar du nära våra utredare och förundersökningsledare och du samarbetar även med andra inom myndigheten. 


Arbetet utgår från en fastställd process som är styrd av lagar, rutiner och tidsramar. Du använder dig främst av polisens olika IT-system, men det förekommer även inslag av manuellt pappersarbete. 


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att: 

 • Vara behjälplig med administration, exempelvis färdigställa protokoll, beställa kontorsmaterial, hantera administrativa system (Pär) etc. 
 • Inhämta underlag i pågående förundersökningar samt inhämta och sammanställa information från olika instanser och register, exempelvis från misstanke-och brottsregister 
 • Bearbeta inhämtad övervakningsfilm i pågående förundersökningar 
 • Registrera och diarieföra ärenden och handlingar 
 • Kvalitetssäkra och kontrollera underlag och handlingar som ska lämnas ut eller skickas vidare 
 • Besvara frågor från såväl interna som externa aktörer gällande pågående utredningar via telefon och mail

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis offentlig förvaltning, ekonomi eller annan utbildning som myndigheten bedömer relevant 
 • Erfarenhet av att ha arbetat administrativt 
 • Vana av att arbeta i Office-paketet 
 • Vana av att använda datorn i ditt arbete
 • B-körkort 
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska samt engelska i tal och skrift 


Det är meriterande om du har: 

 • Utomnordiska språkkunskaper utöver engelska 
 • Arbetslivserfarenhet från offentlig organisation 
 • Erfarenhet av utredningsarbete 

 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som trivs med att arbeta administrativt och har ett genuint intresse för verksamheten. 


Då en betydande del av arbetet innebär att hantera stora mängder information krävs det att du är strukturerad och noggrann, samt att du självständigt driver ditt arbete framåt. Vidare krävs det att du är flexibel, har förmåga att hantera ett växlande arbetstempo och att du har lätt för att prioritera mellan olika uppgifter. 

Som utredningsadministratör har du löpande kontakt med såväl interna som externa parter och därför krävs det även att du är kommunikativ och har en mycket god samarbetsförmåga. Du kan arbeta självständigt såväl som i grupp. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

 • Gerd Brantlid, Samordnare
 • Magnus Lindegren, Sektionschef
 • Sofia Widfeldt, HR-konsult

Samtliga nås via polisens växel 114 14. 

 

Fackliga företrädare

 

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S

 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader

Arbetsort: Göteborg eller Falköping

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 

Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen