Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Verkställighetsutredare vid Gränspolissektionen, Växjö, Operativa enheten region

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län

Utlyst

08 januari 2019

Ansök senast

25 januari 2019

Referensnummer

C24309/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

BESKRIVNING AV ARBETSPLATSEN
Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionala operativa enheten i region Syd (ROE) består av Regional ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad på andra orter i regionen.

Gränspolissektion Syd har verksamhet i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Landskrona, Karlshamn, Ronneby, Malmö och Sturup. Sektionens uppdrag innefattar yttre och inre gränskontroll, verkställigheter samt utredning och spaning. Uppdraget innefattar även internationellt samarbete kopplat till gränspolisfrågor och efterlysningar.

Gränspolissektionen har idag en interimistisk organisation likt en enhet och tre verkställighetsgrupper samt jourenhet är placerade i Verkställighetssektionen sedan den 1 juli 2017. Verkställighetsutredarna/handläggarna är placerade i Malmö, Helsingborg, Ronneby, Växjö och Kalmar.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som verkställighetsutredare/handläggare ansvarar du för handläggning av verkställigheter av Migrationsverkets, domstols eller polisens beslut om avvisning och utvisning där utlänningen inte medverkar frivilligt.

Huvudsaklig handläggning innefattar:
• Arbeta fram underlag för att kunna verkställa genom såväl svenska som utländska myndigheter som Migrationsverket, Kriminalvården, förvarsenheter, offentliga biträden, Migrationsdomstolen, polisens Ambassadsamordning m fl.
• I vissa fall utföra transporter av den/de som ska verkställas eller tas i förvar, om du är polis.
• I särskilda fall delta i förhandlingsresor till vissa länder.
• Delta som föredragande i myndighetens förvarsförhandlingar.

Kvalifikationer

Kvalifikationskrav:

• För funktionen relevant utbildning/examen, företrädesvis Polisexamen.
• Erfarenhet från statlig verksamhet eller offentlig förvaltning
• Mycket god förmåga att kommunicera, såväl i tal som i skrift
• Goda språkkunskaper i främst engelska men gärna även andra språk
• Körkort B för både manuell och automatväxlat fordon.

Det är meriterande om du har:

• God kunskap om förvaltningsrätt

Personliga egenskaper:

Du har mycket god administrativ förmåga och sinne för att utveckla processer och arbetsmetoder i syfte att effektivisera arbetet med verkställigheter. Du är mycket stresstålig och kan prioritera och samordna utifrån en helhetssyn. Du är en entusiasmerande medarbetare som har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Magnus Drahosch, 070-544 72 09

Pernilla Bastholm HR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen 0730-863 246

Fackliga företrädare

Polisförbundet Region Syd Theres Lindgren, 0702878999, Seko Polisen Monica Veberg 070-549 11 35, Saco-S Kjell Frisdal 070-356 48 71, ST Region Syd st.region-syd@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansök senast: 2019-01-25

Referensnummer: C24292/2019

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Anställningsform: Tillsvidareanställning som utredare/handläggare vid Gränspolissektionen.

Arbetsort: Växjö

Arbetstid: Dagtid med flexibel arbetstid.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Pernilla Bastholm, 0730-863 246.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen