Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Webbredaktör till kommunikationsavdelningen

Polismyndigheten söker redaktör för filmproduktion till kommunikationsavdelningen

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

30 januari 2019

Ansök senast

22 februari 2019

Referensnummer

A054.537/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Kommunikationsavdelningen ansvarar för att proaktivt styra och samordna polisens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd för hela myndigheten. Till kommunikationsavdelningen, enheten nationell kommunikation, söker vi nu en webbredaktör med erfarenhet av tv-produktion.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Arbetsbeskrivning

Som webbredaktör kommer du att publicera material på polisens webbplats, skriva texter samt producera och redigera egna inslag till polisens alla kanaler, dvs. intranätet, Polisen.se, Youtube och övriga sociala medier, samt tidningen Svensk Polis. Du arbetar nära den centrala redaktionen på enheten är även delaktig i övriga arbetsuppgifter inom enheten.

Vi söker en driven redaktör och skribent som kan videofotografera och redigera sina egna inslag. Du ska vara självgående och ha förståelse för vad det innebär att arbeta med uppdragsjournalistik. En god känsla för bild och form är viktig. Enhetens arbete sker fullt ut kanaloberoende, vilket innebär att redaktören utöver kompetens att kunna videofotografera sina egna inslag, också ska kunna skriva texter för såväl tryckta som digitala kanaler. Det är viktigt att du har förmåga att anpassa ditt material efter så väl interna som externa målgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial journalistutbildning eller motsvarande högskoleutbildning
  • Flera års erfarenhet av att arbeta som skribent och som broadcast- eller webb-tv-reporter
  • Tidigare arbetslivserfarenhet från nyhetsredaktion
  • Kunskap i GDPR och relevant lagstiftning kopplad till digitala tjänster
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med sociala media
  • Goda kunskaper i Final Cut och Episerver
  • Erfarenhet av podd-radio och ljudredigering
  • Erfarenhet av att arbeta i myndighet

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, initiativrik, självgående och effektiv. Du tycker om att bolla idéer och arbeta i grupp. Du har förmåga att hitta artikeluppslag, odla kontakter samt en helhetssyn och förståelse för informationens roll i myndighetens verksamhet. Du är engagerad, lyhörd och serviceinriktad, har ett brett samhällsintresse och tror på polisens verksamhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Tf. gruppchef: Jessica Svärd Bardvall 072-566 13 80.

Fackliga företrädare

SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10

Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92

SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Kungsholmen i Stockholm

Arbetstid: Flex, dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 21 februari. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till: jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A054.537/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Carla Vidén, carla.vila-verde-viden@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på ww.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen