Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker analytiker till Underrättelseenheten i Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

10 juli 2019

Ansök senast

24 juli 2019

Referensnummer

A342.185/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst 
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten. 

Underrättelseenheten
Den regionala underrättelseenheten bedriver strategisk, taktisk och operativ underrättelseverksamhet. Man bearbetar, registrerar och fördelar inkommen information samt tar fram operativa och strategiska produkter. Enheten ansvarar för regionens informatörsverksamhet och leder underrättelseinsatser vid bekämpning av organiserad brottslighet på regions- och polisområdesnivå. Verksamheten bedrivs i hela regionen. Medarbetare är placerade i Borås, Göteborg, Halmstad, Skövde, Trollhättan och i alla lokalpolisområden.

Regionalt underrättelsecenter (RUC) Väst har i uppgift att i myndighetssamverkan arbeta mot den allvarliga organiserade brottsligheten. RUC Västs arbete leds av en styrgrupp bestående av representanter från samverkande myndigheter. Det dagliga arbetet leds av en samordnare.

Arbetsbeskrivning

Funktionen innebär både självständigt arbete men också i stor utsträckning i arbetsgrupper tillsammans med andra berörda myndigheter. Du ska inhämta och bearbeta information för att bidra till att skapa operativa och strategiska underlag och rapporter. I det dagliga arbetet använder du olika databaser och polisiära IT- system. Du ska fungera som en länk mellan underrättelsesidan och det operativa arbetet. 

Polismyndigheten söker nu medarbetare för tillsvidareplacering med funktion som analytiker. Vi tillämpar flextid och arbetet sker normalt i kontorslandskap på dagtid med placering i Göteborg.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som

 • Har polisexamen och/eller akademisk examen inom exempelvis juridik, ekonomi, statsvetenskap eller annan utbildning som myndigheten bedömer likvärdig.  Alternativt har du genom ditt arbetsliv tillskansat dig kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Har erfarenhet av analys i arbetet samt vana av informationsinhämtning och informationshantering.
 • Minst ett års sammanhängande erfarenhet av självständigt handläggningsarbete. Erfarenheten skall vara i närtid, max tre år tillbaka i tiden.
 • Har goda IT-kunskaper.
 • Har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.  

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har

 • Erfarenhet från andra myndigheter som ingår i den särskilda satsningen mot organiserad brottslighet
 • Yrkeserfarenhet från underrättelseverksamhet
 • Utbildning i eller erfarenhet av arbete mot ekonomisk brottslighet

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Utöver detta söker vi dig som:

 • Är serviceinriktad, flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga
 • Tar ansvar och kan arbeta självständigt
 • Har ett intresse för underrättelsearbete
 • Har hög integritet och kan hantera skyddsvärd information
 • Har en god prioriteringsförmåga och fallenhet för problemlösning
 • Ha förmåga att vid behov leda och presentera underrättelseprojekt 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av: Sektionschef Marianne Saether
Information om rekryteringsprocessen lämnas av: HR- konsult Madeleine Ejenstam

Båda nås via polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Företrädare för Polisförbundet, Saco-S, ST, SEKO Polisen, samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med funktion som analytiker. Är du inte redan anställd inom myndigheten tillämpas sex månaders provanställning.
 • Arbetsort: Göteborg
 • Arbetstid: Dagtid med flex
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Säkerhetsprövning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 24 juli 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A342.185/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd så kontakta ansvarig HR-konsult Madeleine Ejenstam.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen